woensdag 13 april 2016

Hoofdverdachte in drugszaak blijft aangehouden

De hoofdverdachte in een drugszaak die gisteren in de late namiddag bij een huiszoeking in de Molenstraat is opgepakt, blijft aangehouden. Zijn vriendin I.L. is onder elektronisch toezicht geplaatst. Beiden moeten nog voor de raadkamer verschijnen.

Het leek wel een scène uit Miami Vice. Leden van de speciale eenheden van de politie drongen dinsdagnamiddag onder grote publieke belangstelling een woning aan de Molenstraat binnen. Ze sloegen er ene Bart P. in de boeien, een dertiger uit Vorselaar met een zwaar gerechtelijk verleden.
Volgens buurtbewoners was er de voorbije dagen al meer politiebeweging geweest in de buurt van de woning met huisnummer 66. Toen de speurders van de politie het huis gisteren wilde betreden in het kader van een drugsonderzoek, werd hen dit door de bewoner geweigerd. “Omdat de man als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd, hebben we een beroep gedaan op de specialisten om de bewoner uit het huis te halen”, klinkt het bij de politiezone Neteland.
In afwachting van de komst van de speciale eenheden werd de omgeving bewaakt. Rond 16.30 uur drong een groepje zwaarbewapende agenten het huis binnen. Een tiental minuten later werd de bewoner geblinddoekt in een klaarstaande combi geduwd en afgevoerd. Bij de inval werd ook een vrouw opgepakt.
De inval hield mogelijk verband met de zaak van afgelopen vrijdag, toen in een garagebox in de Nest Vercammenstraat, in de buurt van de terreinen van FC Fiat, 3 kilo speed, 250 gram coke, 700 xtc-pillen, 17 liter GHB, 9 liter GBL (een grondstof voor de aanmaak van GHB), 500 gram marihuana en 100 gram hasj werden aangetroffen. De huurder van de box, de 34-jarige Herenthoutenaar B.V.P., werd toen opgepakt en zit nog steeds in de cel.

Geen opmerkingen: