donderdag 14 april 2016

32-jarige Herenthoutenaar is hoofdverdachte in drugdossier

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de 32-jarige Bart P. uit Herenthout aangehouden. Zijn vriendin Indira L. is onder elektronisch toezicht geplaatst. Het koppel is dinsdag gearresteerd bij de inval in een huis in de Molenstraat.

De man die dinsdagnamiddag door zwaarbewapende agenten van het speciaal interventieteam uit een woning in de Molenstraat is gehaald, is de 32-jarige Bart P. De man, die zich in het huis had verschanst, is gekend voor zijn drugverleden en belandde al meermaals in de gevangenis. Zo werd hij in juni vorig jaar nog in de boeien geslagen voor handel in vloeibare xtc. Hij was nog maar enkele maanden vrij uit de gevangenis.
Ook zijn nieuwe arrestatie heeft te maken met drugs. De politie-inval van dinsdag past in een ruimer dossier waarin ook vorige week al huiszoekingen zijn uitgevoerd. Daarbij hebben speurders vorige vrijdag in een garagebox in het Stoetersdorp een grote hoeveelheid drugs aangetroffen: 3 kilo speed, 250 gram cocaïne, 700 xtc-pillen, 17 liter GHB, 9 liter GBL, 500 gram marihuana en 100 gram hasj. De huurder van de garagebox, B.V.P. (33) uit Herenthout, is opgepakt en is aangehouden. De raadkamer in Turnhout wilde hem dinsdag vrij laten onder voorwaarden, maar het parket ging in beroep tegen die vrijlating. Hij blijft voorlopig in de gevangenis.
Het parket beschouwt de 32-jarige Bart P. als hoofdverdachte in het dossier. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden en hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Zijn vriendin Indira L. is door de onderzoeksrechter aangehouden via elektronisch toezicht. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Geen opmerkingen: