vrijdag 15 april 2016

Herenthout neemt afscheid van Raf 'Cardijn' Van den Bruel

Herenthout heeft woensdag massaal afscheid genomen van Raf Van den Bruel (48). Raf kwam op 31 maart om het leven bij een parachutesprong in Tsjechië.

Raf Van den Bruel was een graag geziene man in ons dorp en van vele markten thuis. Hij was eigenaar en chef-kok van brasserie ’t Tegendeel, festival-kok op Clamotte, voormalig radiomaker, ex-brandweerman én fervent valschermspringer. “Zijn laatste sprong was een sprong naar de eeuwigheid”, klonk het tijdens de plechtigheid. En ook: “Jouw wilskracht was een voorbeeld voor velen. Je hebt nu de overkant van de rivier bereikt, op een dag komen we jou daar tegen.”
Raf stond bekend als een volkse man die ontzettend veel vrienden had en veel betekende voor vele mensen. “Hij was een grote man, letterlijk en figuurlijk. We danken hem voor zijn oprechte liefde en gulle levenslust”, wist de priester.
Lovende woorden voor Raf Cardijn waren er onder meer van vriend en collega-radiomaker Bert ‘Bibber’ De Ceuster. Chantal Kashala luisterde de plechtigheid muzikaal op.
De tijdelijke Sint-Pieter-en-Pauluskerk in de Molenstraat kon niet iedereen plaats bieden. In het voormalige magazijn van Smetjes zaten een vierhonderd mensen. In het winkelpand daarnaast volgden nog eens een honderd aanwezigen de plechtigheid op een groot scherm.

Geen opmerkingen: