dinsdag 19 april 2016

KFC wint ook laatste competitiewedstrijd

Onze rood-groenen hebben ook hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen winnend kunnen afsluiten. Het eindigt zo op een knappe tweede plaats met de volle 60 punten.

KFC begon de wedstrijd niet denderend. Gooreind was de betere in het spel en het meest gedreven. De pressing en de grinta waren nog even zoek bij onze jongens. Daar beide ploegen onopvallend waren in het spel moest er wel iemand anders de hoofdrol naar zich toetrekken, met name de scheidsrechter in dit geval. Hij verloor meermaals de grip en de pedalen op de wedstrijd, wat soms leidde tot betwistbare beslissingen. Zo ontplofte de boel in amper twee minuten. Eerst werd Janssens bijna onthoofd, nadien werden Aerts en Bruyninckx onderuit geschoffeld zonder scheidsrechterlijk gevolg. Het leek meer op rugby dan op voetbal. Trainer Janssens verloor er bijna even het bewust zijn van. KFC had nog de beste kansen in de eerste periode, maar telkens was de laatste pas net niet genoeg van kwaliteit.
In de tweede helft bleef KFC baas over Gooreind. Maar weer was het de man in het kanariegeel, die de meeste aandacht naar zich toe trok. T1 Janssens vloog al vrij snel “achter de plaote” waardoor T2 Van De Sande even gebombardeerd werd tot hoofdcoach. In minuut 75 voerde KFC zijn eerste wissel door: Van Hemelen kwam in de plaats van Aerts en het leek een gouden wissel te zijn. Een minuutje later prikte diezelfde Van Hemelen, na wat geharrewar in de zestien, de bal in doel op corner. Vlak voor tijd werd een perfecte counter afgerond door opnieuw Van Hemelen. Gooreind zorgde nog even voor gevaar met een goed schot, maar Bruyninckx was bij de pinken en ging goed plat op het schot.
Een overwinning die de kaap van de 60 punten tot gevolg heeft. Nu krijgen onze jongens een weekje rust om nadien hopelijk te schitteren in de eindronde voor promotie naar 2e provinciale. De loting is aanstaande donderdag. (Bron: kfcherenthout.be)

Geen opmerkingen: