vrijdag 1 april 2016

Zaakvoerder brasserie ’t Tegendeel verongelukt met parachute

Parachutist Raf Van Den Bruel (46) kwam donderdagvoormiddag om het leven na een parachutesprong in Tsjechië. De sympathieke uitbater van brasserie ’t Tegendeel was met zijn parachuteclub uit Schaffen op springvakantie. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Ooggetuigen houden het op een inschattingsfout.

“Na zijn val was Raf nog even bij bewustzijn”, reconstrueert boezemvriend Chris Heylen in Gazet Van Antwerpen. “Kort nadien overleed hij aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Pilsen. Veiligheid ging boven alles bij Raf. Hij was heel streng op zijn parachutemateriaal ,en zat ondertussen al aan meer dan 500 sprongen.”
Raf Van Den Bruel was een populair figuur in ons stoetersdorp. In de Molenstraat baatte hij de afgelopen tien jaar brasserie ‘t Tegendeel uit. In die hoedanigheid bereidde de chef-kok de maaltijden voor alle artiesten van Clamotte Rock. Raf was een duivel-doet-al: in de jaren 80 was hij medestichter van Radio Telex en hij was ook actief als vrijwillig brandweerman.
De ouders van Raf blijven wezenloos achter. Vader Leon: “Onze Raf was een levensgenieter en een clown. Maar als parachutist nam hij geen risico’s. We kunnen het nog niet vatten. Hier stopt het verhaal van zijn brasserie. Onze Raf was ‘t Tegendeel.”
Van Den Bruel laat een vriendin en een 21-jarige zoon na. Zijn lichaam wordt maandag naar ons land gerepatrieerd ... (Bron: GvA)Geen opmerkingen: