donderdag 12 mei 2016

KFC naar tweede provinciale!

KFC Herenthout heeft zich afgelopen zondag verzekerd van een plaats in tweede provinciale. In de dubbele confrontatie met het Molse Wezel Sport was KFC twee keer de betere. Na de krappe 1-0 zege thuis, waar KFC absoluut meer verdiende, waren het Miel Aerts en de onvermijdelijke Yarne Van Saet die in Mol een 1-0 achterstand in goed vijf minuten om wisten te buigen naar 1-2 winst.

Wezel startte verrassend met ex-Anderlechtspeler Kurt Van de Paar achterin ter vervanging van de geschorste Jerry Poorters. De eerste helft verliep gelijkopgaand. Kort na rust was alles over te doen toen Kerim Hangisi de 1-0 binnenkopte. Wezel drukte, maar kreeg de 1-1 binnen toen de vrijschop van Aerts keeper Peter Geuens verraste. Even later rondde Van Saet een scherpe counter af. Na één jaartje derde klimt KFC volgend jaar dus opnieuw naar tweede provinciale!

AFSCHEID VAN STIJN VAN LEEMPUTTE
De wedstrijd op Wezel was ook meteen de laatste officiële wedstrijd van kapitein Stijn Van Leemputte. Na 27 jaar bij Herenthout en 16 jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld, neemt Stijn afscheid van het provinciaal voetbal. En daar hoort een galawedstrijd bij. Op zaterdag 2 juli neemt de huidige eerste ploeg van KFC het op tegen een eliteploeg bestaande uit ex-ploeggenoten van Stijn. Aftrap om 14 uur.

100 JAAR KFC
Maar voor het zover is, moet eerst het 100-jarig bestaan van KFC nog gevierd worden. De aanhef naar de officiële stichting van FC Herenthout en de daaraan verbonden aansluiting bij de KBVB dateert inderdaad al van 1916. Toen werd er voor het eerst min of meer georganiseerd gevoetbald onder de naam FC Victoria. Na tien jaar Victoria besloot men bij de Belgische Voetbalbond aan te sluiten, waar Herenthout stamnummer 683 kreeg toebedeeld.
En nu staan we honderd jaar verder. Na de uitgave van een knap stickerboek heeft het feestcomité een nieuwe activiteit klaar. In het weekend van 28 en 29 mei is Torekensschool het decor voor ‘100 jaar KFC Herenthout in woord en beeld’, een unieke tentoonstelling met vele voetbalverhalen van vroeger en nu.

NIEUWE LOCATIE
Het had zo mooi kunnen zijn: twee titels - immers: de vrouwenploeg van KFC promoveert naar eerste provinciale (!) - én het eeuwfeest vieren op de nieuwe locatie aan ’t Kapelleke. Politiek gekibbel besliste daar echter anders over.
KFC dreigde het kind van de rekening te worden. Maar na jaren van discussiëren, delibereren en amenderen, werd in januari éindelijk begonnen met de omgevingswerken. En kijk: ondertussen liggen de nieuwe terreinen klaar om ingezaaid te worden. “Het inzaaien gebeurt nog deze maand”, verzekert voorzitter Jan Willems. “En aanstaande dinsdag wordt gestart met de bouw van de kantine!”
Naast de twee bestaande voetbalterreinen zal het complex uitgebreid worden met nog eens drie nieuwe terreinen én een kunstgrasveldje voor de allerkleinsten. Er wordt voorzien dat KFC Herenthout zijn eerste wedstrijd op de nieuwe locatie zal spelen in de loop van het voetbalseizoen 2017-2018.


Meer foto’s van de kampioenenviering vind je in het fotoalbum Promotie naar 2de provinciale op de Facebookpagina van KFC.

Geen opmerkingen: