woensdag 1 juni 2016

100 jaar KFC Herenthout in beeld

De overzichtstentoonstelling rond 100 jaar KFC Herenthout trok in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 mei honderden kijklustige voetbalsupporters naar Torekensschool. Feestcomitévoorzitter Leo Van Loy toonde zich achteraf dan ook een gelukkig man. “Als je ziet hoeveel volk we over de vloer hebben gehad, kan je gerust stellen dat we één van de grootste verenigingen uit het dorp zijn”, glunderde hij.

KFC Herenthout bestaat 100 jaar en dat moest gevierd worden. Onder meer met een overzichtstentoonstelling. Foto’s, bekers, oude lidkaarten en clubreglementen gaven een mooi beeld van een eeuw plaatselijke voetbalgeschiedenis.
De tentoonstelling werd op vrijdag 27 mei officieel geopend in het bijzijn van enkele notabelen. Voorzitter Jan Willems heette iedereen welkom en burgemeester Roger Gabriëls haalde herinneren op aan ’t Nief Deurrep. Maar het was uiteindelijk de voorzitter van het feestcomité die het hoogste woord voerde.

FEESTCOMITÉ
En Van Loy was best fier op zijn feestcomité. De geleverde inspanningen, met reportages op RTV en in ‘Weekendwekker’ op Radio 2, mochten er dan ook zijn.
De voorzitter hield eraan een paar mensen in de bloemetjes te zetten. “In de eerste plaats is dat Peter Horemans, die alle officiële papieren en documenten heeft verzorgd. Zijn vader Eddy heeft gezorgd voor oude foto’s”, wist Van Loy. “Wanneer men hem in het dorp met zijn fietske zag rondrijden, dan was dat allicht om ergens informatie te gaan opzoeken of mensen te contacteren.”
Vader Horemans kreeg bij zijn opzoekingswerk trouwens de zeer gewaardeerde hulp van Frans Op de Beeck en Charles Torfs. “Frans en Charles hebben geholpen bij het opzoekwerk en bij het namen plakken op de foto’s van vroeger. Charles kende heel wat namen van trainers en de periode waarin ze actief waren.”
Jos Mans fungeerde als contactpersoon tussen het dagelijkse bestuur en het feestcomité. “Hij was het die ik heb aangesproken, waardoor het feestcomité uiteindelijk werd opgericht”, aldus Van Loy. “Omdat hij ook al zeer lang is aangesloten, wist hij heel veel over oud-spelers, -trainers en -bestuursleden.”
Tot slot richtte Leo Van Loy een woordje van dank aan Jef Aerts, die bezig is met het schrijven van een jubileumboek. “Het boek zal 176 bladzijden tellen en verhalen over 100 jaar voetbal in Herenthout”, wist hij. “In woord én beeld, van Victoria over KFC Herentout, dé club met stamnummer 683 bij de KBVB.”

DOELSTELLINGEN
Net zoals Peer Stoet hen een aantal jaren geleden voordeed bij de viering van 121 jaar carnaval in Herenthout, stelde het feestcomité van KFC zich enkele doelstellingen. Het stickerboek, dat werd uitgebracht in samenwerking met AD Delhaize, beet alvast de spits af. Doelstellingen nummer 2 en 3 werden gerealiseerd met de overzichtstentoonstelling én de onthulling van een nieuwe clubvlag.
Maar er is meer. “Op 23 juli verwachten we jullie op een galawedstrijd op de terreinen aan de Cardijnlaan. Voor de laatste keer zullen ploegen uit de hogere klasse het tegen elkaar opnemen op dit veld. We kunnen nu reeds verklappen dat K. Lierse SK en FC Eindhoven hun medewerking beloofd hebben! En er is natuurlijk ons jubileumboek ‘100 Jaar KFC Herenthout’, waarvoor vanaf vandaag kan ingetekend worden.”

BOEK ‘100 JAAR KFC HERENTHOUT’
In het stickerboek dat KFC begin dit jaar uitbracht kon men reeds kennismaken met de huidige leden van de club. In november verschijnt het boek ‘100 Jaar KFC Herenthout’ waarin ook de vorige generaties nadrukkelijk worden belicht. Bij voorintekening betaal je 20 euro per boek. Wie zich later (na 15 september) een exemplaar wil aanschaffen, betaalt 23 euro. Je kan het bedrag van 20 euro overschrijven via BE37 9731 5535 4628. In het najaar wordt de voorstelling van het boek in de kantine gecombineerd met een afhaalmoment.
Geen opmerkingen: