woensdag 20 juli 2016

Bakker Eykens op pensioen

Bakkerij Eykens heeft het laatste weekend met Guy en Greet aan de top achter de rug. Guy en Greet trokken zondagnamiddag de deur van hun bakkerij in de Vonckstraat voorgoed achter zich dicht. Het koppel trakteerde hun klanten tijdens het sluitingsweekend met cava en warme hapjes.

40 jaar zelfstandig, het is niet niks. Een en ander gebeurde naar eigen zeggen met vallen en opstaan. Maar altijd met een enorm groot hart en de wil om alles in goede banen te leiden. “Wat ons meestal ook gelukt is”, klinkt het.
Guy en Greet nemen dan ook met pijn in het hart afstand van hun bakkerij. Ze doen dat in de wetenschap dat de toekomst is verzekerd. “Het is gewoon ons levenswerk: Guy 51 jaar bakkerij, ik 43 jaar”, zegt Greet. “Het maakt wel het grootste stuk van uw leven hè! Toch wens ik de volgende generatie dubbel zoveel succes als dat wij gekend hebben!”

OPVOLGER IN EIGEN RANGEN
Guy en Greet vonden in de persoon van bakkersgast Peter Lenie hun opvolger in eigen rangen. “We zochten iemand die met dezelfde passie en vakmanschap ons levenswerk kon verder zetten. Een stap opzij zetten blijft moeilijk, maar de vierde generatie gaat het rustiger aandoen. Dat die opvolger zich aanbiedt binnen ons eigen personeel, maakt ons alleen nog meer trots. Peter werkt al ruim 15 jaar in onze zaak, zowel in de broodbakkerij als in de patisserie. Hij neemt, met zijn partner Inge, de fakkel van ons over. Samen zullen zij, met het voltallige personeel, erover waken dat met dezelfde liefde voor het vak, klantvriendelijkheid en enthousiasme gewerkt zal worden.”
Voor de klanten verandert er straks dus heel weinig. “Dezelfde gezichten, de toeverlaat van de mensen, iedereen blijft. Proficiat Inge en Peter voor het vertrouwen in ons personeel, waar ik een hand voor in het vuur steek”, aldus Greet.
Het personeel gaat nu even met vakantie. Vanaf 1 augustus staat bakker Peter aan het roer van Bakkerij Eykens. “Want Eykens blijft Eykens! Peter en Inge, nu is het aan jullie!”


“Wij wensen onze trouwe klanten en ons personeel - vrienden ondertussen - langs deze weg te bedanken voor het decennialange vertrouwen dat ze ons geschonken hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat ook onze opvolgers dit vertrouwen waard zijn. We wensen Peter en Inge reeds op voorhand alle geluk toe en beloven hen dat we willen blijven ondersteunen, met raad en daad.”

Geen opmerkingen: