donderdag 21 juli 2016

Pokémon no go

Pokémon Go, de enorm populaire app waarbij je zoveel mogelijk Pokémon moet verzamelen in het straatbeeld, zorgt in onze gemeente voor ongenoegen. Het spel duidt het kerkhof aan als stopplaats, een plaats waar veel Pokémons gevangen kunnen worden. En dat is voor sommige dorpsbewoners ongepast.

Je vindt tegenwoordig overal Pokémon, maar in Herenthout is niet iedereen gediend met de Pokémonjagers die de voorbije dagen naar ons kerkhof afzakten. Even situeren waar het om gaat. Via het gps-signaal en de camera van je smartphone kan je in de omgeving op zoek gaan naar Pokémondiertjes om hen daarna te vangen. De makers van het spel hebben zo ook een Pokémonnest gedropt op het kerkhof in de Van Reynegomlaan, waardoor heel wat jagers de voorbije dagen op jacht gingen met hun smartphone in de hand.
Pokémonjager Brent Bellens ziet niet direct een probleem. “De jongeren proberen zoveel mogelijk rekening te houden met andere bezoekers van het kerkhof. Het is gewoon leuk dat de jeugd eens naar buiten komt”, zegt hij op RTV. Marie-Louise Verbeeckmans vindt een en ander dan weer ongepast. “Ik heb er geen ander woord voor”, zegt ze.
Ook de gemeente is er niet mee gediend. “We hebben niets tegen het spel op zich, maar het kerkhof is een rustplaats, geen speelplaats voor jongeren. Niet dat de Pokémonjagers iets verkeerd doen, maar het is ongepast”, zegt burgemeester Roger Gabriëls (GBL). Het gemeentebestuur gaat dan ook contact opnemen met de makers van het spel om het kerkhof uit Pokémon Go te verwijderen.


“Vandaag komt iedereen er nog vanaf met een waarschuwing van de politie”, aldus onze nietsvermoedende burgervader.

Geen opmerkingen: