zondag 31 juli 2016

Drie doden en twee zwaargewonden bij frontale botsing

Op de Gestelse Steenweg in Itegem is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaar ongeval gebeurd. Een 25-jarige bestuurder reed te snel, ging uit de bocht en botste op het andere rijvak frontaal op een auto. De jongeman overleefde de klap niet. In de andere wagen vielen twee dodelijke slachtoffers en twee zwaargewonden.

Twee auto’s reden omstreeks middernacht in een bocht tussen de Gestelse- en de Bevelse Steenweg frontaal op elkaar. Een van de voertuigen, een Mercedes, week af van zijn rijvak op de verbinding tussen Berlaar en Herenthout. “Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige reed de bestuurder te snel, en ging hij uit de bocht”, zegt woordvoerster Lieselotte Claessen van het Antwerpse parket. Of er ook sprake is van alcoholintoxicatie is op dit moment nog niet duidelijk.
De klap was zo hevig dat de Mercedes over een gracht in struikgewas werd gekatapulteerd. De bestuurder van de wagen, een 25-jarige man uit Berlaar, stierf ter plaatse.
In het andere voertuig, een SUV, zaten vier mensen. De twee passagiers achteraan in de auto overleden ook op de plaats van het ongeval aan hun verwondingen. Het gaat om een 66-jarige man en zijn 41-jarige zoon, allebei uit Olen. De 45-jarige dochter van de man en een 64-jarige man uit Herentals liepen zware verwondingen op.
Alle slachtoffers moesten door de brandweerkorpsen van Berlaar en Heist-op-den-Berg worden ontzet. Er kwamen in totaal ook vier ambulances ter plaatse en twee MUG-teams uit Lier en Herentals. De rijbaan was meer dan vier uur volledig versperd.
De twee zwaargewonde slachtoffers werden overgebracht naar het Heilig-Hartziekenhuis in Lier en naar het AZ in Herentals. Hun toestand is intussen stabiel.
Woensdagavond gebeurde op nagegenoeg dezelfde plaats ook al een dodelijk ongeval. Een 83-jarige man werd door een wagen gegrepen tijdens het oversteken. De hulpdiensten konden hem nog reanimeren, maar het slachtoffer overleed later alsnog in het ziekenhuis.
De fietser zou vanop het fietspad langs de Gestelsesteenweg plots de rijbaan opgereden zijn om over te steken en werd geraakt door een wagen die in dezelfde richting reed. De precieze omstandigheden van de aanrijding worden nog verder onderzocht door een verkeersdeskundige. De bestuurder van de wagen had in ieder geval niet gedronken.
Waarnemend burgemeester van Heist-op-den-Berg Eric Verbist (CD&V) erkent de gevaarlijke situatie. “Het is in de eerste plaats aan de weggebruiker om nog voorzichtiger te zijn, gelet op de verkeerssituatie hier te plaatse. Maar we gaan bekijken of we hier als gemeentebestuur iets aan kunnen doen.” (Bronnen: VRT, GvA, Belga)

Geen opmerkingen: