woensdag 3 augustus 2016

MinC presenteert: Unplugged Sessions - De Braderij-editie

De vereniging vzw MinC maakt al enkele jaren furore met haar populaire Unplugged Sessions. Tijdens het weekend van 20 en 21 augustus serveren de muziekvrienden op de Herenthoutse braderij twee topdagen vol gratis muziek.

Op zaterdag 20 augustus start het feestweekend om 14.45 uur met een optreden van LUNA. Dit muzikale duo, bestaande uit gitarist Luc Canters en jazz zangeres Nathalie van den Meutter brengt intieme covers uit het jazz-, soul- en popverleden.
Om 21 uur is het dan de beurt aan N8N, lees: n-eight-n, Nathan dus. Als zoon van Boogie Boy groeide deze rasentertainer op met de soul en funk van James Brown, Stevie Wonder en Prince. Hier haalde hij dan ook de mosterd voor zijn energieke liveperformances, waarbij hij zich laat begeleiden door The Bobby James Family.
Zelf noemt hij zijn stijl raw soul. Waarom? N8N: “Ik heb het in de eerste plaats zo genoemd om mijn kind een naam te geven. Het is een naam die in mijn hoofd hing. Ik ben sterk beïnvloed door de soul uit de jaren zestig en zeventig, maar heb ook invloeden uit de pop- en rockmuziek meegekregen, hoewel ik ben opgegroeid in de jaren tachtig en negentig. En vooral, mijn stem is hees en dus bijzonder herkenbaar voor de mensen. Dat rauwe is in de productie van de plaat wat doorgetrokken. Het is allemaal een beetje ruw opgenomen. Zeg maar ongepolijst. De beat is hip-hop & soul. Vandaar dus raw soul.”
Dat N8N het ondertussen heeft gemaakt, bewijzen volgende referenties op zijn cv. Begin jaren negentig fungeerde hij als koorknaap in één van de shows van Michael Jackson tijdens het nummer ‘Heal The World’. Later warmde hij de grootste concertzalen op voor onder andere B.B. King, Jamiroquai, Seal en Simply Red. En in 2010 organiseerde N8N in De Viage, een casino-concertzaal op de Anspachlaan, twee aftershows van ... Prince.
Zondag 21 augustus passeert om 15 uur Voices And Nothing Else, kortweg VANE, de revue. Deze acht doorwinterde én Kempense muzikanten staan voor pure virtuositeit, waar muziek herleid wordt tot haar meest pure en essentiële vorm: de stem. Stemmen die zonder moeite een boeiend scala van 50 jaar pop en rockmuziek bestrijken ... Pure a capella, niks in de zakken en alleen een micro in de handen!
Beide dagen verwelkomt MinC iedereen op een gezellig terras in het prachtige kader van de Sint–Gummaruskerk. Bij slecht weer zullen de optredens binnen doorgaan. Tussen de optredens door wisselen verschillende dj’s elkaar af en op zondagnamiddag zijn er eveneens gratis pannenkoeken te verkrijgen. (Bronnen: MinC, Joods Actueel)

Wat >>> MinC Unplugged Sessions - De Braderij-editie, met LUNA, N8N en VANE
Waar & wanneer >>> Sint–Gummaruskerk, Vonckstraat 35, Herenthout // Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2016
Tickets >>> Gratis!
Info >>> www.minc.be, www.facebook.com/mincvzw, info@minc.be of 0497-15 61 39 (Wim Horemans)

Geen opmerkingen: