dinsdag 12 juli 2016

Levensloop Herenthout wordt Levensloop Neteland

De kogel is door de kerk: er komt volgend jaar een tweede editie van Levensloop in onze gemeente! Niet onder de noemer Levensloop Herenthout, wel als Levensloop Neteland. Het nieuwe project werd op vrijdag 1 juli voorgesteld in ’t Kapelleke.

“Alle groene lichten zijn gekregen om de voorbereidingen van editie 2017 te starten”, aldus een zichtbaar opgeluchte voorzitter Pascal Sermeus. Eind vorig jaar was er minder reden tot juichen, toen bleek dat er in 2016 geen tweede editie van Levensloop zou plaatsvinden in onze gemeente. Die tweede editie leek nochtans vanzelfsprekend. Zeker nadat zowel veldrijdster Ellen Van Loy als zangeres Belle Perez beloofden hun schouders mee onder het evenement te willen zetten.
De organisatie reageerde in eerste instantie teleurgesteld, maar besefte uiteindelijk ook dat een jaarlijkse Herenthoutse Levensloop te veel druk zou leggen op de Herenthoutse verenigingen én sponsors. Een onderbreking zou dan weer een zware hypotheek kunnen leggen op het voortbestaan van de organisatie. “De Stichting tegen Kanker wil nu eenmaal continuïteit”, weet Sermeus. “En die is er nu gevonden met Levensloop Neteland!”
Tijdens de startvergadering werd natuurlijk teruggeblikt op het fantastische resultaat van de eerste editie. Zowel voorzitter Pascal Sermeus als Evelyn De Mey, regiocoördinator voor de provincie Antwerpen van de Stichting tegen Kanker, staken de loftrompet af over de Herenthoutse vrijwilligers, zorgdragers én vechters.
Alle ogen zijn nu gericht op de toekomst. “Concreet zijn we dus op zoek naar teams die 24 uur willen wandelen/lopen, vrijwilligers om voor en tijdens het event te helpen én - last but not least - vechters die eregast willen zijn op ons event. Want het is voor hen dat we het allemaal doen”, klinkt het strijdvaardig.
Gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten in de organisatie, als verantwoordelijke of als medewerker, nemen best contact op met Pascal Sermeus. Ook geïnteresseerden buiten de gemeente Herenthout zijn welkom want - zoals de nieuwe naam het zegt - Levensloop Neteland gaat de regionale toer op. “Maar wel mét de fantastische ondersteuning van het gemeentebestuur van Herenthout voor de editie van 2017”, besluit Pascal Sermeus.
Wanneer het evenement doorgaat, is nog niet bekend. De juiste datum wordt eerstdaags bekend gemaakt.


Het organiserend comité tijdens de slotceremonie in 2015 ...


Levensloop Herenthout 2015 in cijfers ...

Info >>> Pascal Sermeus - llneteland@outlook.be - 0468-245 960

Geen opmerkingen: