zaterdag 13 augustus 2016

20 maanden voor overval op nachtwinkel

De rechter in Turnhout heeft vrijdag drie jongelui veroordeeld voor een brutale overval op een nachtwinkel in Noorderwijk. Ze moeten elk ook afkicken van de drugs.

Samen met een minderjarige stormden Jens S. (20) uit Herenthout, Brent V.E. (19) uit Geel en Ben P. (23), zonder bekende woonplaats, op 2 mei de nachtwinkel van Jaam Akshit (24) in Noorderwijk binnen. Twee van hen droegen een pistool.
Het slachtoffer kreeg een wapen tegen het hart gedrukt. De daders gingen aan de haal met de inhoud van de kassa, zo’n 1.000 euro. Ze maakten ook voor 200 euro aan sigaretten buit.
Camerabeelden deden het viertal de das om. De politie legde al snel de link met een eerdere overval op een nachtwinkel in Schriek. Daar sloegen Jens S. en Brent V.E. in januari hun slag. Twee maanden later waren beide verdachten al op vrije voeten.
Niet veel later viel bij de daders een dagvaarding in de brievenbus voor de overval in Schriek. Maar nog voor de strafzaak werd behandeld, voerden ze de overval op de nachtwinkel in Noorderwijk uit. De verdachten waren op het ogenblik van de feiten onder invloed van drank en drugs.
Voor de raid in Schriek kwamen de daders nog weg met een werkstraf. De rechter in Turnhout veroordeelde hoofddader Brent V.E. vrijdag tot 24 maanden cel, waarvan vijftien voorwaardelijk. Hij werd ook schuldig bevonden aan de diefstal van twee flessen Passoa bij de Spar. Herenthoutenaar Jens S. kreeg twintig maanden, waarvan acht effectief. En Ben P. kreeg vijftien maanden, waarvan tien voorwaardelijk. De daders moeten allen ook in behandeling voor hun drugsverslaving, alle contacten met het drugsmilieu verbreken en een vast adres hebben.

Geen opmerkingen: