woensdag 12 april 2017

Turbulente week op KFC eindigt met afknapper

De laatste thuiswedstrijd van KFC Herenthout aan de Cardijnlaan is er een voor de geschiedenisboeken geworden. Niet alleen speelde de thuisploeg in een hemelsblauwe outfit, de wedstrijd werd op de koop toe een kwartier voor het einde gestaakt. KFC leidde op dat moment met 3-1.

Herenthout had zich het einde van de competitie ongetwijfeld anders voorgesteld. Het onverwachte ontslag van trainer Nico Janssens zorgde voor enkele turbulente dagen. Zowel T2 Kris Van De Sande als U21-coach Ronny Van De Sande bedankten feestelijk om Janssens op te volgen. “Uit respect voor Nico”, klonk het.
Uiteindelijk namen Kevin Nicolay en Carl Engelen het sportieve roer over. “We hoopten dat de storm was gaan liggen en hebben de spelers voor de wedstrijd op hun plichten gewezen”, vertelt Kevin Nicolay vandaag in Sportwereld. “Er was maar één weg: vooruit. Dat hebben we de spelers duidelijk gemaakt.”
Alles verliep aanvankelijk naar wens. Het zonnetje scheen en met een 3-1 voorsprong leek KFC op weg naar een mooie zege. Tot de 75e minuut, toen enkele spelers van de bezoekers letterlijk door het lint gingen. Na een overtreding ontspon zich een felle discussie die al snel ontaardde in ordinair natrappen. Niet alleen twee spelers van Lint (Bossyns en Van Herck) kregen hierbij rood, scheids Max Heylen-Buelens stuurde ook thuisspeler Niels Le Blon van het veld.
Na de drie rode kaarten leek alles zich te normaliseren, maar bij het verlaten van het veld gingen de uitgesloten spelers opnieuw met elkaar in de clinch. De poppen gingen nu echt aan het dansen en de ref trok met zijn assistenten naar binnen. Hij achtte het te gevaarlijk om verder te spelen en staakte de match.
Wat een feestje moest worden, eindigde dus met een afknapper van formaat. Een en ander moet nu worden uitgevochten voor de groene tafel. “Eigenlijk zouden voetballers beter moeten weten, want na een fout moet je de sanctie aanvaarden. Gelukkig kan er in het klassement niets meer veranderen”, besluit Kevin Nicolay.


Na de wedstrijd werden keeperstrainer Carl Engelen en verzorger Gust Van Dyck bedacht met een cadeau ...

Geen opmerkingen: