woensdag 10 mei 2017

Opvallende verkeersborden

Veilig kunnen fietsen, wandelen en spelen: het is niet alleen een belangrijke topic voor ons lokaal bestuur maar ook voor Kids First. Het overlegplatform deed daarom een oproep aan alle Herenthoutse kinderen van 6 tot 12 jaar om mooie en opvallende verkeersborden te ontwerpen, om automobilisten te waarschuwen.

“Tijdens een strenge beoordeling, kozen onze Kids First vijf ontwerpen, welke ondertussen werden gedrukt op grote kanaalplaten”, legt communicatieambtenaar Martine Lauwen uit. De officiële onthulling vond gisteren plaats in het bijzijn van schepen van jeugd Tine Witvrouwen (GBL) en schepen van mobiliteit Maurice Helsen (CD&V). “We schenken één exemplaar aan elke Herenthoutse school. De locatie van de twee overige borden wordt samen met Kids First bepaald volgens nood”, aldus nog Lauwen.


Onze Kids First onthulden dinsdagnamiddag de winnende ontwerpen van de tekenwedstrijd voor opvallende verkeersborden. Proficiat aan de kinderen die de winnende ontwerpen indienden: Jitse Van Orshoven, Line Bosmans, Marte Goor, Lore Goor, Silke Goor.

Geen opmerkingen: