woensdag 10 mei 2017

Fietsroutes verbinden 29 volkscafés

Kempens Karakter brengt dit voorjaar drie nieuwe fietsroutes uit die maar liefst 29 volkscafés met elkaar verbinden via het knooppuntennetwerk. De trajecten kronkelen door de twaalf gemeenten die binnen Kempens Karakter samenwerken rond cultureel erfgoed en toerisme. Drie verschillende brochures bundelen alle info en tonen de cafés op een handige kaart.

De Kempen telt heel wat volkse cafés die vaak van generatie op generatie doorgegeven werden en die een rijke geschiedenis herbergen. Zowel het interieur, de uitbater als de klanten geven deze cafés kleur. De ene keer komt je terecht in een oase van rust en eenvoud, dan weer in een bruisende kroeg waar iedereen vrijuit zijn mening verkondigt in het gezelschap van een frisse pint. Verhalen gaan er vlot over de toog en de sfeer is er gemoedelijk. Onderweg leiden de routes via stille wegen langs Kempense blikvangers.

BROCHURE
De volkscaféroute werd uitgetekend over het bekende fietsknooppuntennetwerk. De brochure kost 2 euro en is verkrijgbaar in de deelnemende horecazaken - voor Herenthout is dat het Prinsenhof - en op het Loket Vrije Tijd. In de brochure zit een stempelkaart die je in elk van de deelnemende cafés 0,5 euro korting geeft op een consumptie.


De volkscaféroute brengt je langs de meest volkse cafeetjes in onze nabije regio. Wegens groot succes wordt de route dit jaar hernomen en is de brochure opnieuw verkrijgbaar. Op de foto: het Badhuis in Kessel (foto: Marijke Verlinden)


Het Prinsenhof (foto: Marc Peeters)

Geen opmerkingen: