donderdag 11 mei 2017

Levensloop Neteland 2018 Kick-Off

Op 1 en 2 juli organiseren Herenthoutse vrijwilligers in samenwerking met de Stichting Tegen Kanker op en rond Sportcentrum ’t Kapelleke een tweede editie van Levensloop, een 24 uur durend solidariteitsevenement waarop teams elkaar aflossen bij het lopen, wandelen of fietsen. Maar vooraleer het zover is, wordt op maandag 15 juni het startschot gegeven voor de editie van volgend jaar, die doorgaat in Heist-op-den-Berg.

Zondag 28 juni 2015: tijdens de slotceremonie van Levensloop Herenthout klokt de teller af op het recordbedrag van 95.900 euro. Daarmee overtreft de eerste editie van de benefiet ruimschoots de verwachtingen van de organisatoren en vrijwilligers. Amper een halve week later wordt zelfs de magische kaap van honderdduizend euro genomen. Levensloop mag dan wel geen competitie zijn, ons kleine stoetersdorp laat met dit astronomische bedrag enkele grote steden achter zich.

TOEKOMST
Ondertussen zijn we bijna twee jaar later. Levensloop Herenthout werd Levensloop Neteland en alle ogen zijn nu gericht op de toekomst. Zo staat er op maandag 15 mei in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg een kick-offmeeting op het programma om de editie Levensloop Neteland 2018 aan te kondigen. “Tegelijkertijd wensen we iedereen er ook op attent te maken dat we Levensloop Neteland 2017 in Herenthout (1 en 2 juli) naderen”, aldus Pascal Sermeus.
Tijdens de kick-off zal het concept Levensloop nog eens dunnetjes worden uitgelegd. “Het draait allemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een gemeente komt gedurende 24 uur samen om te vieren, te herinneren en te strijden”, vertelt Sermeus.

”We vieren het leven en strijden tegen de ziekte gedurende 24 uur in een warme sfeer van solidariteit. 

Gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten in de organisatie, als verantwoordelijke of als medewerker, nemen best contact op met Pascal Sermeus. “Concreet zijn we dus op zoek naar teams die 24 uur willen wandelen/lopen, vrijwilligers om voor en tijdens het event te helpen én - last but not least - vechters die eregast willen zijn op ons event. Want het is voor hen dat we het allemaal doen.”
Naast vrijwilligers van de lokale organisatie komen ook Evelyn De Mey van de Stichting tegen Kanker en prof Evelien Smits (UZA) de bezoekers warm maken voor het evenement. Ellen Van Loy en Steven Goegebeur komen als meter en peter getuigen waarom ze Levensloop Neteland steunen.

LEVENSLOOP GAAT REGIONAAL
Ook geïnteresseerden buiten de gemeente Herenthout zijn welkom want - zoals de nieuwe naam het zegt - Levensloop Neteland gaat de regionale toer op. “Daarbij gaan we ook vanuit Levensloop Turnhout (weekend van 24 en 25 juni) een fakkeltocht houden om Levensloop Turnhout te verbinden met Levensloop Neteland. Bedoeling is om de Netelandgemeenten in de kijker te zetten die de volgende edities gaan trekken, namelijk Heist-op-den-Berg (2018), Nijlen (2019), Vorselaar (2020) en Herentals (2021)”, besluit Sermeus.


Een sfeerbeeld van Levensloop Herenthout in 2015 ...


Levensloop Herenthout 2015 in cijfers ...

Wat >>> Kick-offmeeting Levensloop Neteland 2018
Waar & wanneer >>> CC Zwaneberg, in Heist-op-den-Berg, op maandag 15 mei 2017, om 19 uur
Levensloop op het wereldwijde net >>> http://llneteland.wixsite.com/levensloopneteland; http://www.levensloop.be/neteland2017; https://www.facebook.com/levensloopneteland/
Info >>> Pascal Sermeus - llneteland@outlook.be - 0468-245 960

Geen opmerkingen: