zaterdag 3 juni 2017

Dealer geeft “af en toe drugs aan vrienden”

De openbare aanklager in Mechelen heeft een celstraf van tien maanden en een geldboete van 2.000 euro gevorderd tegen Sven H. De man uit Herenthout stond terecht voor drugsfeiten.

De man wordt wordt onder meer beticht van het dealen aan mensen uit Putte. Zij liepen in september 2015 tegen de lamp in Plopsaland met speed op zak. Al gauw kwam aan het licht dat de drugs afkomstig waren van de beklaagde uit Herenthout. Verder bleek dat de man eerder al GHB bij zich had toen hij in Herenthout een verkeersongeluk veroorzaakte. Daarbovenop is tijdens een huiszoeking in het kader van een ander gerechtelijk onderzoek bij een andere afnemer van de beklaagde nog eens 70 gram cannabis gevonden.
Sven H. kon pas tien maanden nadat hij voor het eerst werd genoemd in het dossier aan de tand gevoeld worden. “Hij gaf toe dat hij af en toe drugs gaf aan vrienden”, aldus de openbare aanklager. “Er was een bemiddeling opgestart, maar die werd al snel stopgezet nadat hij onbereikbaar bleek.”
De beklaagde betwist de feiten niet. De correctionele rechtbank in Mechelen heeft de zaak nu uitgesteld naar 6 september. (Bron: HLN)

Geen opmerkingen: