zaterdag 10 juni 2017

Trottinettenkoers

De organisatoren van de jaarlijkse Trottinettenkoers in Vorselaar doen een poging om het evenement boven de gemeentegrens te tillen. Op vrijdag 16 juni wordt er gestreden om de Beker van het Neteland.

De inwoners van het Vorselaar kennen het concept ondertussen. Met een door de organisatoren ter beschikking gestelde trottinet (step) moeten rondjes gereden worden op een verkeersvrije omloop. Soms tegen de tijd, soms tegen elkaar. Er wordt gewerkt met voorrondes en finales. Aan het einde van de rit wacht eeuwige roem als kampioen van Vorselaar.
De Beker van het Neteland mikt op ploegen van zes deelnemers die allemaal uit dezelfde gemeente komen. Dit kunnen gemeentewerklieden zijn maar ook leden van dezelfde vereniging, stamgasten van een café of een familie. “We gaan voor maximum twee ploegen per gemeente”, zegt organisator Jan Vervoort in Gazet Van Antwerpen. “Het heet dan wel Neteland maar daarmee bedoelen we niet de politiezone. Ook teams uit bij voorbeeld Lille zijn welkom.”

Info >>> jan.vervoort8@telenet.be of 0475-935 917


In 2012 werd de wedstrijd voor gemeenteploegen gewonnen door Vorselaar voor Herentals en Lille. Huirtuiteneir Wim Van Thielen maakte deel uit van de Vorselaarse ploeg. Je ziet hier op de foto samen met Charel Van de Vel, Joris Goossen, Patrick Hansaert en de CD&V-schepenen Ludo Adriaenssen, Simon Dens en Luc Lauwereys.

Geen opmerkingen: