woensdag 5 juli 2017

‘Gesloten’

Een A4-tje op de deur met de laconieke boodschap ‘Gesloten’. Daar moeten de klanten van Supermarkt Poelmans het sinds zaterdagochtend mee doen.

De deur van Poelmans is onherroepelijk dicht. De winkelkarren, die normaal onder een afdakje staan naast de toegangsdeur, zijn weggehaald en de private parking van het warenhuis is met kettingen afgesloten.
“Het was ons bekend dat een sluiting van de winkel werd voorbereid”, weet vakbondssecretaris Fleur Nuyens (ACV) in Het Nieuwsblad. “Voor een zestal personeelsleden wordt naar oplossingen gezocht. Er zijn mensen die mee kunnen naar speelgoedwinkel Happyland in Herenthout, een andere winkel van dezelfde eigenaars. Anderen willen liever in de voedingssector aan de slag blijven.” Deze week zou in het winkelpand worden opgeruimd.

GEEN BEDANKJE
Ondertussen krijgen de uitbaters, die weigeren te praten over hun toekomstplannen, op de sociale media de wind van voren. Heel wat mensen vinden dat het personeel, maar ook de klanten die jaar en dag de winkel hebben bezocht, recht hadden op wat meer openheid, een bedankje of een andere vorm van afscheid. Anderen zijn milder en oordelen dat de familie Poelmans een bloemetje verdient omdat ze zo veel jaren werk heeft verschaft in de regio.

PARKING
Samen met ons stelt ook schepen van Lokale Economie Maurice Helsen (CD&V) vast dat de deur dicht is. “Ook als gemeente zijn we niet op de hoogte van wat er met de site gaat gebeuren. We zijn uiteraard zeer benieuwd. Een andere vraag is of de private en op dit moment afgesloten parking van het warenhuis ondertussen niet voor publiek gebruik kan geopend worden. In de Molenstraat is de parkeerdruk namelijk vrij hoog en zouden extra plaatsen zeer welkom zijn”, besluit Helsen.


Foto: Karl Cambré

Geen opmerkingen: