zaterdag 1 juli 2017

Volg Levensloop live op YouTube!

Straks is het zover: binnen ongeveer vijf uur gaat de eerste editie van Levensloop Neteland van start. “Momenteel zijn er 75 Vechters ingeschreven en 990 deelnemers verdeeld over 28 teams”, aldus Pascal Sermeus. “Maar inschrijven kan nog steeds ter plaatse!”

Met die 75 Vechters doet Levensloop Neteland beter dan Levensloop Herenthout, nu twee jaar geleden. Alle ingeschreven Vechters worden straks tussen 15.30 en 16.45 uur verwacht in de VIP-lounge. “Zij zijn onze eregasten en lopen met de openingsceremonie een ereronde”, zegt Sermeus. “We zullen hen écht verwennen want Levensloop Neteland moet opnieuw een feest worden!”. Vechters kunnen tijdens de tweedaagse daarom deelnemen aan zogenaamde verwenactiviteiten. Op het programma staan onder meer sessies gelaatsverzorging, handmassage, nagelverzorging, voetmassage en ontspanningsmassage.

FAKKELTOCHT
Nieuw dit jaar was de Levensloop Fakkeltocht. Voor het idee van de fakkeltocht ging Neteland te leen bij de collega’s van de provincie Limburg. “Doel is promotie te voeren rond Levensloop Neteland naar de volgende jaren toe en alle deelnemende gemeentebesturen te betrekken bij het initiatief”, legt Pascal Sermeus uit. En dus werd Levensloop Turnhout verbonden met die van Neteland. “Vanwege het regionale aspect van onze organisatie hebben we de Neteland-gemeenten aangedaan die de komende jaren de kar zullen trekken: Heist-op-den-Berg, Nijlen, Vorselaar en Herentals. Straks vertrekt de fakkel rond 15 uur in Heist-op-den-Berg om rond 16.50 uur aan te komen op ’t Kapelleke. Allied Veterans MC zal de laatste kilometers van de tocht begeleiden.”

OPTREDENS
Terwijl de teams aan hun 24 uur durende wandel- en loopestafette bezig zijn, worden allerlei optredens en activiteiten voorzien. Dansgroepen zetten hun beste beentjes voor, muziekgroepen zorgen voor sfeer. Zo zijn er op en naast het podium optredens van o.a. Kon. Fanfare Sint-Pieter, Clique Accoustique, Chalkheads, Whiskey, Songs4Life, Nootoplossing, Moules Parquées, Yent & Fleur, Muses In Motion ...
Ook de deelnemende teams organiseren op het middenplein verschillende activiteiten. Spel en sport zorgen voor beweging. Voor de kleinsten is er randanimatie in het Kinderdorp, met o.a. springkastelen, schminkstands, gezelschapsspelen, ... Bar- en eettentjes voorzien drank, soep, broodjes of andere lekkernijen. Op zondagmorgen kan je tussen 7 en 10 uur genieten van een lekker ontbijtbuffet met pistolets, croissants, fruitsap, beleg ...

STICHTING TEGEN KANKER
Om de twijfelaars onder u over de streep te trekken nog dit: het doel van Levensloop is om fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker. Het geld gaat integraal naar de missie van de Stichting tegen Kanker: 1. het wetenschappelijk kankeronderzoek financieel steunen; 2. een gezonde levensstijl en preventieboodschappen promoten; 3. sociale hulp bieden aan de mensen getroffen door kanker en hun naasten; 4. het mobiliseren van alle beschikbare middelen en diensten ten voordele van de strijd tegen kanker. Momenteel staat de teller in Herenthout op 49.529 euro. Levensloop Neteland: goe bezig!

Je kan Levensloop Neteland live volgen op YouTube. Eén adres: youtube.com/channel/UC_w4Oxaisr9Rv3G-LdSl5_A.

Geen opmerkingen: