zaterdag 12 augustus 2017

Frontale bosting op Itegemse Steenweg: twintiger in levensgevaar

Een persoon in levensgevaar, een zwaar- en een lichtgewonde. Dat is de zware tol van een ernstig verkeersongeval donderdagavond op de Itegemse Steenweg vlak bij woon-zorgcentrum Boeyendaalhof.

Pal voor de deur van het woon-zorgcentrum botsten donderdag rond 22.30 uur twee auto’s frontaal op elkaar. Een voertuig met daarin twee inzittenden reed richting Itegem (Heist-op-den-Berg). Toen de bestuurder een manoeuvre maakte om een parking naast de weg op te rijden, werd hij aangereden door een tegenligger. Door de klap werd het aanrijdende voertuig weggeslingerd tegen een geparkeerde vrachtwagen.
“We hoorden een enorme knal en zagen rook”, vertelt verpleegkundige Hilde Van Camp in Het Nieuwsblad. “We gingen meteen kijken of we iets konden doen.” Toen de verpleegkundige uit Lier merkte dat de zwaargewonde bestuurder uit de aanrijdende auto bij bewustzijn was en al geholpen werd, concentreerde ze zich op de aangereden auto. “Het was meteen duidelijk dat de passagier heel zwaargewond was. Hij was buiten bewustzijn en zat gekneld in het voertuig. Veel kon ik voor hem niet doen, maar ik heb me over hem ontfermd tot de brandweer ter plaatse was en het slachtoffer uit de auto kon bevrijden. Ik heb de bestuurder uit die auto dan mee naar binnen genomen in het woon-zorgcentrum en hem daar opgevangen.”
De passagier uit de aangereden auto, de 24-jarige J.G. uit Herentals, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Bonheiden overgebracht. Hij vocht vrijdag nog altijd voor zijn leven. De bestuurder bij wie hij in de wagen zat, de dertigjarige J.S. uit Olen, was er minder erg aan toe en werd naar het ziekenhuis van Herentals gevoerd. De bestuurder van de tweede wagen, de achttienjarige G.C. uit Herenthout, raakte bij de klap zwaargewond en werd ook naar het AZ Herentals gevoerd. (Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: