dinsdag 17 oktober 2017

Beurtelings parkeren

Lokale politie Neteland heeft zondagavond maar liefst 33 pv’s uitgeschreven voor overtredingen tegen het halfmaandelijks beurtelings parkeren in onze gemeente.

Ze worden steeds schaarser, de straten waar je tussen de 1e en de 15e van de maand aan de ene kant van de weg (niet) mag parkeren en de tweede helft van de maand aan de andere kant. Volgens de wegcode moet je je wagen naar de andere kant van de rijbaan verplaatsen op de laatste dag van elke periode tussen 19.30 uur en 20 uur.
Ook in onze gemeente zijn nogal wat automobilisten - al dan niet bewust - aan de vergeetachtige kant. Dat zorgt ervoor dat er aan beide kanten van de weg voertuigen staan. Een bezorgde inwoner plaatste begin deze maand een filmpje op de sociale media gemaakt met een dashcam. Op de beelden is te zien hoe kruisen dan soms erg moeilijk wordt.
“De mensen trekken zich van de reglementering niets aan”, zegt de maker van het filmpje die zijn naam liever niet in de krant ziet en zijn filmpje ook al van het net haalde. Zondagavond rond 22 uur was er controle, ruim twee uur nadat er moest gewisseld worden dus. “De 33 overtreders krijgen een onmiddellijke inning van 58 euro in de bus”, weet men bij de politie.
Schepen van Mobiliteit Maurice Helsen (CD&V) kent de problematiek. “De regeling met het halfmaandelijks beurtelings parkeren bestaat in Herenthout al van in ‘Jezekes tijd’. We hebben geen plannen om de bestaande regelingen aan te passen.” Op de gemeentelijke informatieborden werden de bestuurders afgelopen weekend gewaarschuwd dat de nieuwe wissel met controles eraan kwam. (Bronnen: GVA en Het Nieuwsblad)


Beurtelings parkeren, de regeling geldt niet meer in veel straten. Maar waar ze van kracht is, moet ze ook nageleefd worden. (Foto: Marc Peeters)

Geen opmerkingen: