woensdag 1 november 2017

50 jaar clubfotografie

Sinds augustus mag Fotoclub Toreke zich de titel ‘koninklijke’ toe-eigenen. Tijdens de herfstvakantie houdt de club in de Sint-Gummaruskerk een overzichtstentoonstelling ter ere van dit 50-jarig bestaan.

De eerste aanzet naar dit feestelijk jaar werd al in mei van dit jaar gegeven, tijdens het jaarlijkse fotosalon. Ere-genodigde Karel Geukens, directeur van het Centrum voor Beeldexpressie, citeerde tijdens de vernissage Adriaan Monshouwer, oud-directeur van het Nederlands Foto Instituut en bestuurder van World Press Photo. “Een goed gemaakte foto is een lust voor het oog, een zintuiglijke betovering, een symfonie van kleur en een ballet van vormen. Tegelijkertijd is diezelfde foto een bron van informatie, een beeldend essay, een vlijmscherpe aanklacht of een poëtische ontboezeming. Goede fotografen maken beelden die zich in ons geheugen vastzetten en soms zelfs ons collectieve, historische geheugen vormen.” Geukens verraste voorzitter Don Dieltjes en de club toen met een eremedaille.


Op maandag 28 augustus werd een delegatie van Fotoclub Toreke ontvangen op het kabinet van gouverneur Cathy Berx. De club kan nu met trots de naam Koninklijke Fotoclub Toreke dragen ...


De tentoonstelling is vrij toegankelijk op woensdag 1, donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november 2017. Iedereen van harte welkom!

Geen opmerkingen: