woensdag 20 december 2017

Fietsevenement De Schakel opnieuw in Herenthout?

De Schakel, het fietsevenement dat op de laatste zondag van augustus georganiseerd wordt, wil in 2018 graag weer een start- en controleplaats hebben in ons dorp. Daarom zoekt de organisatie contact met een Herenthoutse vereniging die hen daarbij wil helpen.

Tot 2013 deed De Schakel ook Herenthout aan. Een en ander biedt een goede basis om het fietsevenement weer op te bouwen in onze gemeente. “Los van de starters ligt Herenthout in een lus waar zeker veel passanten langs zullen komen want niet alleen Herenthout is vanaf 2018 ‘nieuw’ maar ook Grobbendonk, Hulshout, Herselt en Westerlo. Er komt dus een heel nieuwe lus die veel deelnemers zal trekken”, weet voorzitter Fons Van Tilburg.
“Concreet zijn we op zoek naar een vereniging, of een combinatie van twee of meer verenigingen, die dit evenement mee willen organiseren. Liefst zouden we een vereniging vinden die de beschikking heeft over een eigen locatie of die een locatie kan gebruiken”, zegt Van Tilburg.
Een vuistregel die de organisatoren van De Schakel hanteren, is dat een vereniging die een controlepost bemant ongeveer 1 euro per passant kan overhouden. “Een netto opbrengst van duizend euro lijkt ons niet te hoog ingeschat”, rekent Van Tilburg voor. Belangrijk om weten is ook dat van de vereniging of de gemeente geen geldelijke bijdrage wordt gevraagd.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Fons Van Tilburg op het gsm-nummer 0470-56 98 80 of via e-post.

Geen opmerkingen: