maandag 11 december 2017

Prins Stijn I officieel aangesteld

In de gemeentelijke feestzaal werd zaterdagavond Stijn Verbruggen officieel aangesteld als 69e Prins Carnaval. “Wa een gevuul gistere, geen woorden veu. Nu ga ik door het leven als Prins Stijn I”, besefte Stijn the day after.

Het werd een een emotionele plechtigheid, waarbij Stijns voorganger Kristof I met een krop in de keel terugblikte op zijn prinsenjaar. “Het doet wat met een mens”, verzekerde Kristof Vervoort, die tijdens zijn prinsenjaar in het huwelijk trad.
Met Verbruggen neemt een volbloed stoeter de scepter van Kristof I over. Stijn was amper vier toen hij voor de eerste keer mee ging stoeten. “Veel vroeger kun je er niet aan beginnen”, zei Stijn I in zijn maidenspeech. “Ik ben eerder al lid geweest van de Raad van Elf en dat was plezant. Ik ben ook al nar geweest en dat was nog plezanter. Maar nu ben ik prins en dat overtreft toch alles!”
Het gemoed van de nieuwe prins schoot tijdens zijn speech dan ook geregeld vol, terwijl echtgenote Evi Geudens geëmotioneerd toekeek. Zoontje Seppe poseerde fier in carnavalskostuum voor de fotografen.
Burgemeester Patrick Heremans (GBL) rondde zijn eerste prinsenaanstelling met een gedicht af. Heremans heeft het volste vertrouwen in de nieuwe prins, die niet alleen ervaring opdeed in de Raad van 11 en als nar, maar als dj bovendien massa’s carnavalisten aan het dansen zette.
Nadat Prins Stijn I en zijn Nar Kurt I vestimentair in hun functie bevestigd waren, ging het in stoet naar het prinsenbal in het GOC. Onderweg werden hun namen roestvrij en voor eeuwig aangebracht op het Peer Stoet-monument aan de kerk.
Het eerste werk voor Prins Stijn I is het bouwen van een prinsenwagen. Beer Baloe, een personage uit ‘Jungle Book’ en ook de bijnaam van de nieuwe prins, krijgt er wellicht een hoofdrol.

De stoet trekt op 11 februari voor de eerste keer door de straten. Eén week later wordt het feestje nog eens overgedaan.Foto’s: Toon Gijbels

Geen opmerkingen: