zondag 24 december 2017

Tuut en Tuub For Life!

De Warmste Week van Music For Life heeft dit jaar 10.846.566 euro opgeleverd, een absoluut record. In totaal werden er 10.000 acties georganiseerd voor meer dan 1.600 goede doelen. Zaterdag kwamen zowel Clamotte Rock als WTC Platten Tuub de opbrengst van hun acties bekend maken.

“Dit is niet normaal. We kunnen dit niet geloven”, reageren de presentatoren. Met de bekendmaking van het eindbedrag kwam er om iets voor 18 uur een einde aan de twaalfde editie van Music For Life. Een week lang kampeerden Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar ze plaatjes draaiden voor het goede doel.

TUUT
Op de voorlaatste dag van De Warmste Week kwamen zowel Clamotte Rock als WTC Platten Tuub de opbrengst van hun acties bekend maken. In het geval van het ‘beste kleinste rock-en-boenk-en-misschien-ook-wel-wat-punkfestival’ van België was dat bedrag eigenlijk al een beetje gekend.
Clamotte Rock verkocht dit jaar opnieuw een Christmas Box, een combi-ticket voor de volgende editie van het festival en een leuk gadget in feestelijke cadeauverpakking. “We hebben er ook maar honderd verkocht, omdat we het wat exclusief wilden houden. Onze boxen waren allemaal zeer snel uitverkocht. Per verkochte box schenken we 5 euro naar de Tuut van Tegenwoordig”, zei Sander Ooms. Kirsten Lemaire vond het alvast een leuk initiatief. “Ik heb deze zomer twee weken niets gehoord, maar bijna niets op een oor. En da’s verschrikkelijk, toch?”, wist ze.
Net voor hij met broer Wannes op de knop mocht duwen, zorgde Sander alvast voor een primeur door een eerste naam bekend te maken. En het is niet de minste: Raymond Van Het Groenewoud zal op vrijdag op het podium van Clamotte Rock staan! Clamotte Rock vindt volgend jaar plaats op 11 en 12 mei op het festivalterrein in Oosterhoven.

TUUB
De naaktkalender van de Platten Tuub bracht voorlopig 2.500 euro op. Of er al commentaren van vriendinnen of andere sympathisanten waren binnengekomen? “Ik denk dat de meeste mensen het wel een redelijk ludieke actie vinden. En het past wel binnen de club”, wist Yves Van Kerckhoven.
En zijn er favoriete maanden? “Oh, we hebben al wel gehoord van een aantal maanden: ‘Deze steekt er toch wel uit’ en ‘Deze valt toch wel op’. Maar dat kan dan door verschillende omstandigheden zijn”, aldus Koen Van Laer. “Zolang er maar niet te veel uitsteekt”, antwoordde dj Michèle Cuvelier geamuseerd.
De Bloten Tuub For Life-kalender is nog te koop tot en met 1 januari 2018, o.a. in Café Bar-Baar en bij de leden van de wielerclub zelf. De opbrengst gaat naar vzw Join2Bike, een Leuvense organisatie die o.a. aangepaste fietsen en handbikes ontleent en fietstochten in groep organiseert voor andersvaliden.

10.576 ACTIES
De afgelopen weken en maanden werd er over heel Vlaanderen massaal geld ingezameld. In totaal werden er 10.576 acties georganiseerd voor 1.642 verschillende goede doelen. Ter vergelijking: dat is bijna het dubbele van vorig jaar.
Alles samen is er tot nog toe 10.846.566 euro opgehaald, een record. Vorig jaar bracht de actie 7.802.913 euro op, wat toen ook al een stuk meer was dan de 5 miljoen van een jaar eerder.


Volgens dj Michèle Cuvelier zorgde de Bloten Tuub niet voor de warmste maar de heetste week!


Sander en Wannes van het beste kleinste rock-en-boenk-en-misschien-ook-wel-wat-punkfestival van België!


“Dit is niet normaal. We kunnen dit niet geloven”, reageren Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo.

Geen opmerkingen: