vrijdag 12 januari 2018

D-day voor KFC

D-day morgenavond voor KFC Herenthout. Met de thuiswedstrijd tegen Beekhoek staat er immers een rechtstreeks degradatieduel op de rol in 2e provinciale B. De verliezer blijft zondag verweesd achter met de rode lantaarn.

Aanvoerder Yannick Janssens kent het belang van de match waarover de laatste dagen aan de Bergense Steenweg al heel wat werd gepraat. “Iedereen beseft dat het vijf voor twaalf is”, zegt Janssens in de regionale sportbladzijden van Het Nieuwsblad. “Toch mogen we onze situatie niet dramatiseren. Alle ploegen staan op korte afstand van elkaar, wat voor- én nadelen heeft. Men kan snel enkele plaatsen winnen, maar evengoed verliezen. Daarom zouden we graag vanaf zaterdag een mooie reeks neerzetten. Als we nu zes op zes of een negen op negen halen, is alle gevaar meteen geweken.”
Hetzelfde geldt echter ook voor Beekhoek, want ook zij hebben dringend punten nodig. Janssens verwacht dan ook een zenuwachtige start. “Maar we mogen de schrik om te verliezen niet de bovenhand laten nemen. We zullen uiteraard niet blind naar voren beginnen te lopen, maar zijn evenmin van plan om ons in te graven!”, klinkt het vastberaden.
Beekhoek zakt morgen evenwel wel met een mentaal voordeel af naar Herenthout. De Gelenaars versloegen vorig weekend immers Linda Olen met 2-0.


“We zouden graag vanaf zaterdag een mooie reeks neerzetten. Als we nu zes op zes of een negen op negen halen, is alle gevaar meteen geweken.”

Geen opmerkingen: