vrijdag 19 januari 2018

Huldiging sportlaureaten en kampioenen 2017

Veldrijdster Ellen Van Loy en atletieker Laurent Bierinckx werden in ’t Kapelleke verkozen tot Herenthoutse Sportvrouw en Sportman van het Jaar. De Trofee voor Sportverdienste ging naar Staf Heylen.

Schepen van sport Herman Dom benadrukte in zijn openingswoord de sociale impact van sporten. “Sporten is belangrijk”, zei hij. “Het brengt mensen samen en maakt ze gelukkig.”
Staf Heylen, jarenlang de drijvende kracht achter de Herenthoutse Atletiekclub, won het in de categorie Sportverdienste van Marc Van Kerckhoven, die vorig jaar afscheid nam als voorzitter van Turnclub Blijf Jong Herenthout. Liever dan te gaan voor eigen succes, zal het Marc ongetwijfeld deugd gedaan hebben dat Florence Gils zichzelf opvolgde als Jeugdsportvrouw van het jaar en dat AGD Blijf Jong opnieuw Sportploeg van het Jaar werd.
Ook veldrijder Niels Ceulemans volgde zichzelf op als Jeugdsportman van het Jaar. Niels veroverde het afgelopen jaar zowel de Belgische als de Vlaamse titel bij de aspiranten. Die laatste titel behaalde hij trouwens voor eigen volk in de Binnenstraat.
Naast de viering van de laureaten werden ook de Herenthoutse kampioenen gehuldigd. De sporters ontvingen een beker voor de prestaties die zij het afgelopen seizoen behaalden. Tussen de huldigingen door waren er optredens van de Speeltuin Volleybal, Muses In Motion, Turnkring Blijf Jong AGD en special guest Prins Stijn I en zijn dansmariekes. Prins Stijn I mocht bij afwezigheid van Ellen Van Loy trouwens ook haar trofee ophalen.

• Jeugdsportman: Niels Ceulemans (veldrijden)
• Jeugdsportvrouw: Florence Gils (turnen)
• Jeugdsportploeg: Judo U11-U13 gemengd (judo)
• Sportman: Laurent Bierinckx (atletiek)
• Sportvrouw: Ellen Van Loy (veldrijden)
• Sportploeg: AGD Turnkring Blijf Jong (turnen)
• Trofee voor Sportverdienste: Staf Heylen (atletiek)


Foto: Muses In Motion
Foto’s: Ernest Goossens.

Geen opmerkingen: