dinsdag 20 februari 2018

KFC diep in de put

Tweede stoetzondag en dus opnieuw zaterdagavondvoetbal achter ’t Kapelleke. Herenthout A kreeg de buren uit Bevel, eveneens degradatieconcurrent, op bezoek. Het werd een wedstrijd op het scherp van de snee. Beide ploegen hadden dan ook nood aan een driepunter. Jammer genoeg trokken de rood-blauwen uit de Nijlense deelgemeente aan het langste eind. Na 90 minuten stond er een pijnlijke 2-3 op het scorebord.

In de eerste helft was Herenthout nochtans de betere ploeg en dat leverde langs Glenn Van Genechten (23’) een verdiende voorsprong op. Na de koffie maakte KFC de fout zich achteruit te trekken en daar profiteerde Bevel optimaal van om uit te lopen tot 1-2. Daarna volgende een zinderende slotfase. Na de uitsluiting van Vissers stelde Yannick Janssens (88’) gelijk vanop de stip, maar in de allerlaatste minuut rondde Van Bouwel (90’) een counter af met een wereldgoal.
Door deze nederlaag staat Herenthout laatste met 17 punten, één puntje achter Oud-Turnhout maar dan gaapt er ondertussen al een kloof van zes punten. KFC zit in de put en het lijkt dat alleen een mirakel degradatie nog kan afwenden ... (Opstelling: Mathéés, Beirinckx (Van Sande), Liétar, Peeters, Van Genechten, Janssens, Dillen (Van Hemelen), Luyten, De Winter, Thys (Buts) en Le Blon)

De jongens van het trainersduo Van de Sande-Troonbeeckx ontvingen VC Rijmenam. De rood-groenen behaalden een verdienstelijk gelijkspel (2-2) maar smosten opnieuw met doelkansen. En een ijzeren wet in het voetbal zegt dan dat je het deksel op de neus krijgt. Op slag van rust kwam de B dan ook 0-1 achter.
Na de rust werkte Herenthout langs Stef Van Dael (49’) en Joren Willems (64’) de kansen wél af. Voor Willems was het trouwens een eeuwigheid geleden dat hij nog eens een veldgoal had gemaakt. Maar weer kon KFC de voorsprong niet vasthouden en vier minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Jammer genoeg viel er ook ditmaal weer een rode kaart voor de thuisploeg (twee keer geel voor Seb Heremans).
KFC Herenthout B bezet momenteel een 13e plaats in het klassement met 24 punten. (Opstelling: Bruyninckx, Snyers, Vieira Passos (Pieterjan Heremans), Seb Heremans, Willems, Heylen (Cambré), Clé, Van Reeth, Van Dael, Verbruggen en Molenberghs)

(Bronnen: Het Nieuwsblad, Herenthouts Sportleven)