maandag 12 februari 2018

KFC haalt punt tegen De Kempen

Door het carnavalsgedruis stond er dit weekend zaterdagavondvoetbal op het programma voor KFC Herenthout. Zowel de A als de B-ploeg kregen met titelkandidaat De Kempen en Rita Berlaar twee kleppers op bezoek.

In de eerste helft domineerde De Kempen, maar al bij al was er weinig doelgevaar voor de pauze op het A-terrein. Na de pauze bracht Glenn Van Genechten (52’) Herenthout op voorsprong. Vanlommel (69’) stelde een kwartiertje later echter gelijk. De Kempen leek er op en erover te gaan, maar thuisgoalie Jonas Matthéés had enkele schitterende reddingen in huis.
Een aflegger van Steurs vond geen afwerker van dienst. Voets zette de actie nog eens op, maar Matthéés zat er goed tussen. De rebound leverde voor De Kempen een zoveelste corner op. Bij deze hoekschop werd de bal door een verdediger bijna in eigen doel gewerkt. Met nog ruim 10’ te gaan probeerde Voets het van uit de tweede lijn, maar zijn schot zoefde naast. De poging van Vanlommel was te centraal en Matthéés stond goed geplaatst. Aan de overkant nam Peeters een ontzette bal in één tijd op de slof. Het leer spatte op de kruising uiteen en De Kempen was de voetbalgoden dankbaar.
Zowel De Kempen als KFC eindigden de wedstrijd met zijn tienen. Het rood voor Herenthout was voor Niels Leblon (93’). In de stand nadert KFC met een wedstrijd minder gespeeld tot op één puntje van Oud-Turnhout, dat met 1-3 verloor van Beekhoek. KFC A speelde met Matthéés, Van de Vonder, Beirinckx, Peeters, Dillen, Janssens, Le Blon (Buts), Luyten (Liétar), Holemans, De Winter (Le Blon) en Van Genechten.

Herenthout B kreeg met Rita Berlaar de nummer 4 in het klassement op bezoek. De jongens van Ronny Van de Sande moesten al na 26 minuten met zijn tienen verder, nadat Ward Molenberghs te fel inkwam. Het stond op dat moment trouwens al 0-2 voor de bezoekers. Maar Herenthout begon beter te spelen en Stef Heylen (35’) kon nog voor de rust milderen tot 1-2.
Na de koffie had KFC het betere van het spel en Veron Verbruggen werkte op het uur een schitterende aanval vanop rechts af: 2-2. Herenthout miste de kans op 3-2 en een stunt leek in de maak. Sterkhouder Seb Heremans moest echter geblesseerd naar de kant. En na twee individuele fouten achterin was de 2-4 eindstand een te zwaar verdict. Herenthout B speelde met Bruyninckx, Snyers, Harzé, S. Heremans (Vieira Passos), Willems, Heylen, Van de Sande, Van Reeth (Vervoort), Van Dael, Verbruggen en Molenberghs.

Geen opmerkingen: