zaterdag 10 februari 2018

Tijdloze humor

Onze carnavalsstoet blijft ook dit jaar trouw aan haar succesformule: een optocht met veel dans en straattheater. Wat dat betreft, is er de voorbije decennia weinig veranderd.

Dat is ook de mening van Wim Beirinckx en Jan De Preter van de gilde van Peer Stoet. “Politieke thema’s blijven not done in onze stoet. Als je te hard op de actualiteit inspeelt, moet je straffer en straffer doen om te blijven boeien en daar doen we in Herenthout niet aan mee. Tijdloze humor is, wat ons betreft, de beste. Kijk naar Monty Python. Daar kan je toch om blijven lachen?!? Onlangs heb ik op tv nog gezien hoe zelfs de hedendaagse jeugd komiek Toon Hermans weet te pruimen.”

NACHT VAN HERENTHOUT
Waar Peer Stoet wel over nadenkt, is de Nacht van Huirtuit, het verkleed bal op maandagavond. “Vroeger werd dat bal opgeluisterd door Eddy Smets”, herinnert Wim Beirinckx zich. Nadat Smets afhaakte, veranderde het geheel wat van karakter. Het bal en de fuif gingen in elkaar op en de niet zo jonge carnavalsvierders haakten af.”
En daar willen ze dit jaar bij Peer Stoet wat aan doen. “Door in Ter Voncke enkel carnavalsmuziek aan te bieden en in de aanpalende tent te mikken op de jeugd”, zegt Beirinckx. “In de zaal werken we ook met een happy hour vanaf 20.30 uur om de mensen al vroeg in de juiste stemming te brengen.” (Bron: Het Nieuwsblad)

PROGRAMMA
Eerste carnavalsstoet: zondag 11 februari 2018, om 13.30 uur
Nacht van Huirtuit: maandag 12 februari 2018, om 20 uur, in Ter Voncke en feesttent (mét happy hour van 20.30-22 uur: 3 halen = 2 betalen), alle café’s
Kindercarnaval: dinsdag 13 februari 2018 om 14 uur, in Ter Voncke en feesttent
Tweede carnavalsstoet: zondag 18 februari 2018, om 13.30 uur

Geen opmerkingen: