maandag 26 februari 2018

Donkere wolken boven KFC

Het gaat van kwaad naar erger bij onze voormalige Herenthoutse voetbaltrots. Lege enveloppen voor de spelers, ontslagnemende bestuursleden, openstaande schulden, ... Men praat de laatste tijd in het deurp meer over de nevenactiviteiten dan over de sportieve resultaten bij KFC Herenthout. Maar zegt het spreekwoord niet ‘Waar rook is, is vuur’?

Maar laten we het toch even over het sportieve hebben. Zondag was KFC Herenthout gastheer voor zowel Retie SK als voor KFC Heultje. Tweemaal werd het een zware nederlaag voor de stoeters.

A-PLOEG
Retie SK was tegen KFC Herenthout A doorlopend de baas. De bezoekers zetten de wedstrijd meteen naar hun hand en vonden al snel de weg naar het doel. De A stond bij de rust al voor een onmogelijke opdracht, 0-4. Ook na de rust bleef de reactie van Herenthout uit. Retie bleef wel op niveau spelen en tekende nog eens 45 minuten later voor een logische 0-7 overwinning. Zoals reeds vermeld, het gaat van kwaad naar erger, met een troosteloze laatste plaats voor de spelers van Bart Michiels. (KFC Herenthout A: Matthées, Beirinckx (Liétar), Peeters, Niels Le Blon, Janssens, Dillen (Thys), Luyten, Holemans, De Winter, Buts (Van de Sande) en Jarne Le Blon)

B-PLOEG
De jongens van Ronny Van Sande gingen net als hun collega’s de boot in op zondagnamiddag. Na 90 minuten voetbal stond er een droge 0-4 in het voordeel van KFC Heultje op het scorebord.
Het nieuws van vorige week dinsdag dat de B-ploeg al na één jaar zal worden afgevoerd, werkte nu ook niet meteen motiverend. Daarbovenop verliest de B de punten van de wedstrijd op Tongerlo, die met 1-2 gewonnen werd. Herenthout stelde toen vier spelers op die daags voordien ook op het wedstrijdblad van de A stonden. Tongerlo diende klacht in en kreeg gelijk. “Terecht”, klonk het in de Herenthoutse bestuurskamer ... (KFC Herenthout B: Micha, Snijers, Vieira Passos (Van Geel), Willems (Ingang), Van Kerckhoven, Heylen, Vervoort (Cambré), Van Reeth, Van Dael, Verbruggen en Molenberghs)

DONKERE WOLKEN
Met de magere resultaten, de onduidelijke financiële situatie, de bijkomende slechte sfeer, het terechte ongenoegen van de hondstrouwe supporters en nog zoveel meer miserie, lijkt het dat KFC aan één van de zwartste bladzijdes uit zijn meer dan honderdjarige geschiedenis bezig is.
Donkere wolken pakken zich samen boven KFC en de club lijkt op sterven na dood. Hopelijk komt er snel verandering in de situatie en kan elke Huirtuiteneirmet een hart voor rood-groen opnieuw met plezier afzakken naar het fonkelnieuwe voetbalcomplex achter ’t Kapelleke ... (Bron: Herenthouts Sportleven)

Geen opmerkingen: