woensdag 7 maart 2018

Cutting Edge Award voor Charel Cambré en Marc Legendre

Maandag toverde het internetplatform Cutting Edge de Gentse Handelsbeurs even om tot één groot, gezellig praatcafé. Op het podium passeerden enkele grote namen om een prijs uit te reiken of om er eentje in ontvangst te nemen tijdens de 13e Cutting Edge Awards. Een en ander zorgde voor fijne gesprekken in de rode sofa met boeiende en interessante vragen van presentatoren van dienst Joris Hessels en Dominique Van Malder van ‘Radio Gaga’.

‘De Kronieken van Amoras: Krimson 1’ behaalde de prijs voor beste strip op de Cutting Edge Awards. Verder onthouden we van deze fantastische avond vooral de mooie ode aan Marc De Bel, zowel in de woorden van superfan Jasper Van Loy als in muziek van die andere Jasper (Erkens). Hij bracht het spontane muzikale idee van Joris Hessels vlekkeloos in de praktijk en speelde onverwacht een extra nummer voor De Bel, ook zijn jeugdidool, zo bleek.

MUISSTIL
Daarnaast werd het ook even muisstil in de zaal toen Aleksandr Skorobogatov (winnaar van Beste Boek Internationaal zijn levensverhaal uit de doeken deed en vertelde hoe hij na de dood van zijn zoon om de foute redenen vluchtte in zijn schrijverschap. Cutting Edge Talent van het Jaar Majestic Sun kwam zich voorstellen aan het grote publiek en Maarten Devoldere en Jasper Maekelberg kwamen vertellen hoe Warhaus tot stand kwam.
Dimitri Verhulst en Michaël Roskam wisselden in de sofa al wat ideeën uit over hun nieuwe project (de film over Sylvia Kristel). Johan Heldenbergh solliciteerde al spontaan naar de rol van Hugo Claus en nam samen met Lidewij Nuitten even de presentatie van de show over toen de heren van ‘Radio Gaga’ zélf in de prijzen vielen. (Bron: © Cutting Edge - Elisabeth Vroonen)


De winnaars van de 13e Cutting Edge Awards in cartoonvorm ...


... en op foto. Meer op cuttingedge.be.

Geen opmerkingen: