donderdag 8 maart 2018

Louise Van Regelmortel naar de Europese kampioenschappen in Bakoe

De Herenthoutse Louise Van Regelmortel (Turnkring Altis Hulshout) werd omwille van haar uitstekende prestaties geselecteerd om België te vertegenwoordigen gedurende de Europees Kampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling. Het Europees Kampioenschap gaat door van 12 tot 15 april in Baku, Azerbeidzjan.

Tumbling is een niet-olympische discipline bestaande uit een 26 meter lange mat waarop spectaculaire sprongen (salto’s, flikflak en schroeven) elkaar in sneltempo opvolgen. Louise werkte zondag een provinciale wedstrijd af in Petegem-aan-de-Leie. Naaste provinciale titels of een selectie voor het Vlaams Kampioenschap, was de wedstrijd in Deinze afgelopen weekend voor een aantal springers extra belangrijk. Het was immers de allerlaatste kans om een selectie voor het Europees Kampioenschap in de wacht te slepen. Louise greep op de valreep haar kans en keerde huiswaarts met de overwinning op zak in de categorie A-niveau. Met het springen van de norm, mag ze het juniorenteam vervolledigen.

BLIJF JONG
Dichter bij huis organiseerde Turnkring Blijf Jong datzelfde weekend zijn tweejaarlijkse turnshow. Je vindt hier enkele sfeerbeelden van de backstage. Van het evenement is ook een aftermovie in aantocht. DVD’s kunnen besteld worden via de trainers of een mail naar info@turnkringblijfjong.be. (Bronnen: Herenthouts Sportleven, Gymfed)


#TVBlijfJong #Sportersbelevenmeer

Geen opmerkingen: