vrijdag 9 maart 2018

Verjaardagspakketten van FEESTVARKEN vzw nu ook in Herenthout

Jouw verjaardag. Weet je nog hoe fijn je het vond als je nog een kind was? Alle aandacht voor jou, trakteren in de klas en een leuk cadeau. Zo zou het voor iedereen moeten zijn. Helaas is de realiteit soms anders.

In Vlaanderen leven meer dan 270.000 kinderen in armoede. Voor die kinderen is een fijne verjaardag geen evidentie. “Veel arme kinderen gaan op hun verjaardag niet naar school omdat ze geen snoepjes kunnen uitdelen”, zegt Koen Hendrickx, in 2013 medeoprichter van FEESTVARKEN vzw. En daar wil de vzw iets aan doen.

FEESTDOOS
Het resultaat is een ‘feestdoos’ met daarin een geschenk voor de jarige én traktaties voor in de klas. In de ‘feestdozen’ zit een mooi verjaardagscadeau (ter waarde van zo’n 30 euro), de nodige attributen om thuis een feestje te organiseren (zoals ballonnen, bordjes, bekertjes en een cakemix), maar ook traktaties voor in de klas.

ANONIMITEIT
De vzw werkt hiervoor samen met de OCMW’s van 33 gemeenten, sinds maart 2018 ook met het OCMW van Herenthout. De OCMW’s bepalen welke kinderen tussen 3 en 12 jaar in aanmerking komen en geven de pakketten aan de ouders. Zo blijft alles anoniem. “Onze anonimiteit is erg belangrijk”, benadrukt Koen Hendrickx. “Dat we daardoor de reacties van de kinderen niet zien, dat is bijkomstig. We krijgen soms foto’s van ouders terwijl hun kinderen enthousiast de doos openscheuren. Dat op zich is al heel hartverwarmend.”

Meer weten? Neem contact op met het Loket Sociale Dienst, T 014-50 21 81 of Koen Hendrickx van FEESTVARKEN vzw, 0496-69 52 81.


Op 7 maart werd de eerste ‘feestdoos’ officieel overhandigd aan het bestuur. Op de foto van links naar rechts: OCMW-voorzitter Josée Poelmans, burgemeester Patrick Heremans en Koen Hendrickx van FEESTVARKEN vzw.

Geen opmerkingen: