woensdag 21 maart 2018

Zwerfvuil

Afgelopen zaterdag hebben twintig vrijwilligers weer en wind getrotseerd en in totaal veertig (!) zakken zwerfvuil opgehaald. Door de sneeuw was niet al het zwerfvuil zichtbaar en het was bitter koud, maar de vrijwilligers stonden erop om het te laten doorgaan.

“Ik dacht er eerst aan om de actie af te gelasten want het was zo koud en er lag veel sneeuw. Ik wou dat de vrijwilligers niet aandoen”, vertelt schepen van milieu Herman Dom (GBL) in Het Laatste Nieuws. “Maar toen de eerste vrijwilligers aankwamen, stonden ze erop om te gaan want ze waren er goed op gekleed. Tegen de middag kwamen ze terug met 35 volle zakken, dus ik wil die mensen extra hard bedanken om in die koude toch hun beste beentje voor te zetten en er toch voor te gaan.”
Na hun harde werk werden de vrijwilligers beloond met een pistolet, koffie en koffiekoek. “Binnenkort houden de burgers zelf nog een zwerfvuilactie en dat kan ik alleen maar toejuichen.” In het najaar wordt er opnieuw een zwerfvuilraap gehouden. “Dan komen de leden van de Chiro meestal ook helpen.”

Eerder die week (woensdag 14 maart) hadden de leerlingen van Gemeenteschool Klim-op Herenthout de weg naar en de omgeving van ’t Kapelleke, het park en de Cardijnlaan zwerfvuilvrij gemaakt. Het trieste resultaat zie je op de foto’s hieronder ...

Geen opmerkingen: