donderdag 12 april 2018

Park Hooghuys

In het historische park rond het Hooghuys wordt vanaf deze zomer een prestigieus woonproject neergepoot. Vier woonblokken zullen samen goed zijn voor maar liefst 64 appartementen.

Het Hooghuys op de Nijlense Steenweg is het restant van wat ooit een klein complex was met een monumentale schuur en allerlei bijgebouwen. Het eeuwenoude landhuis ligt in een indrukwekkend parkgebied, dat helemaal doorloopt tot tegen de naar de woning vernoemde straat Hooghuis.
De site kwam intussen in handen van de Antwerpse projectontwikkelaar Cores Development, dat in augustus start met de bouw van het Park Hooghuys. Net als het landgoed moet het een prestigieus woonproject worden met 64 appartementen, verdeeld over vier moderne blokken die rond het oude woonhuis komen.

OUDE GLORIE
“Hoewel we vier nieuwe woonblokken gaan bouwen in de parktuin, verliest het Hooghuys zijn opvallende uitstraling in het park niet”, beweert architecte Nele Alaers van Alaers & Goetstouwers Architecten in de kranten van Mediahuis. “Een belangrijk deel van de oude parktuin wordt gevrijwaard van bebouwing waardoor de nieuwe appartementen tussen het groen zullen staan.”
Het Hooghuys en het park worden bovendien door de ontwikkelaar in zijn oude glorie hersteld. Er komen nieuwe hoogstammen en andere aanplantingen bij, de vijver wordt opgewaardeerd en uitgerust met een vlonder, en de bewoners zullen er kunnen kuieren over extra wandelpaden.

NO CARS GO
Arcade Fire wist het al in 2007: “We know a place where no planes go. We know a place where no ships go. (Hey!) No cars go!” Auto’s zijn in het park niet toegelaten: de nieuwe blokken worden uitgerust met een ondergrondse parking met in- en uitgang op de Nijlense Steenweg. Het geeft de toekomstige bewoners veel rust en privacy. Het residentiële park blijft een privézone, geen publiek terrein.
De nieuwbouwblokken krijgen een lichte en tijdloze architectuur mee, zodat ze de aandacht niet te veel afleiden van het oude Hooghuys. “Door een slimme inplanting op het terrein, profiteert elke woongelegenheid maximaal van zoninval en een vrij zicht op het domein. Elk appartement krijgt bovendien een eigen terras met zicht op de tuin”, besluit Nele Alaers. (Bron: Mediahuis)
De kijkdag van twee weken geleden lokte 150 geïnteresseerden. Het project moet in juni 2020 klaar zijn.


Er zijn appartementen met één slaapkamer (vanaf 179.000 euro) of met twee of drie slaapkamers en een penthouse (vanaf 379.500 euro).


Enkele jaren geleden deed nog het hardnekkige gerucht de ronde dat niemand minder dan prins Laurent het Hooghuys had gekocht, fake news avant la lettre ...

Geen opmerkingen: