woensdag 23 mei 2018

Fakkel Levensloop komt aan in Vorselaar

De fakkel van Levensloop Neteland is gisteren aangekomen in Vorselaar. De komende dagen trekt de fakkel door verschillende Kempense gemeenten om het 24 uur durende solidariteits- en fundraisingevenement, dat zaterdag van start gaat in Booischot, te promoten. Meer dan 600 sportievelingen zullen dan 24 uur lang rondjes lopen of wandelen in de strijd tegen kanker.

19 ingeschreven teams, 69 vechters en 618 deelnemers staan klaar om dit weekend samen een feestelijke solidariteitsevenement te beleven. Gisterennamiddag arriveerde de olympische fakkel van Levensloop 2018 op een autovrij Marktplein in het K-dorp. Enkele Vorselaarse lopers die recent zelf of van heel dichtbij met kanker te maken kregen, werden door de leerlingen van de basisschool ontvangen met kroontjes en vlaggetjes om hen een warm hart toe te dragen.

“EEN GEWELDIG GEVOEL!”
Een geëmotioneerde Linda Van Oeckel van de Kasteellopers mocht de fakkel aan burgemeester Lieven Janssens overhandigen. “Een heel speciaal gevoel”, zei ze hierover op RTV. “Ik ben enorm blij dat ik dat nog kan. Er is wel degelijk leven na kanker. En ik draag het zeker ook op aan mijn vriendinnen die het niet gehaald hebben. Ik heb het zelf meegemaakt, ook de hele serie van behandelingen wat toch wel wat invloed heeft. En dan is het van heel ver terugkomen en dan is het gewoon een geweldig gevoel dat je terug met vrienden kan gaan sporten.”

SOLIDARITEIT
Burgemeester Janssens beloofde dat zijn gemeente met veel overtuiging blijft inzetten op de strijd tegen kanker. “De voorbije week werden we nog herinnerd aan 17 mei 2015, de dag waarop Vorselaar hier de 1.000 km voor ‘Kom op Tegen Kanker’ mocht ontvangen. Toen stonden bijna 3.000 mensen in de langste erehaag van Vlaanderen. Vorselaar is ook uitgekozen om de Levensloop-actie in 2020 te organiseren. Dan zullen weer tientallen verenigingen en honderden vrijwilligers mee op de kar springen om de solidariteit van Vorselaar te tonen!” Een anonieme schenker zette die Veusseleirse solidariteit daarna extra in de verf door een bokaal te schenken met daarin munten van 10, 20 en 50 cent. Totale inhoud: 105,10 euro!

“KANKER GAAT NIET SLAPEN”
Straks vertrekt de fakkel in Vorselaar om 18 uur, om via Grobbendonk, Bouwel en Herenthout in Nijlen aan te komen aan het gemeentehuis rond 19.30 uur. Donderdag komt de fakkel aan in Heist-op-den-Berg, waar zaterdag om 16 uur in de deelgemeente Booischot de eigenlijke Levensloop van start gaat.
Organisator Pascal Sermeus benadrukt dat Levensloop geen wedstrijd is. “Iedereen mag zijn eigen beweging kiezen. Het is gewoon de bedoeling van beweging constant te houden gedurende 24 uur. Want kanker gaat niet slapen. Wij gaan proberen dat een beetje na te bootsen om zo onze ondersteuning te geven.”


De fakkeldragers werden door schoolkinderen ontvangen met een erehaag.


Burgemeester Lieven Janssens sprak hield een korte toespraak.


Op maandag arriveerde de Levensloopfakkel in Herentals.


“We staan te popelen om Levensloop te mogen ontvangen”, zei Liese Bergen maandag. De schepen van sport bedankte ook de atletiekclub op wie het stadsbestuur altijd kan rekenen bij evenementen.


Organisator Pascal Sermeus en burgemeester Jan Bertels van Herentals.

Geen opmerkingen: