dinsdag 22 mei 2018

St.-Pieter-en-Pauwel Herenthout gaat internationaal

Overal ter lande en ook in de kerk ontmoeten we andere nationaliteiten. Daarom zijn er in het vicariaat Kempen al vieringen voor anderstaligen. Zo is er op de eerste zondag van elke maand om 13 uur in de H.-Hartkerk te Turnhout een Afrikaanse viering en op de tweede zondag van elke maand om 9.30 uur een Filipijnse viering in de St.-Bavokerk te Oud-Turnhout.

In Herenthout en omgeving wonen veel Portugezen en vanuit deze gemeenschap kwam de vraag voor een eigen viering. In overleg met het parochieteam, de deken en de vicaris heeft de bisschopsraad beslist dat in onze parochie zo’n viering mag doorgaan met als voorganger de 37-jarige pater Scheutist Fabio De Souza Teixeira. Hij spreekt meerdere talen waaronder Nederlands en Portugees. Hij werkt in drie parochies in Deurne en is verbindingspersoon tussen de katholieke kerk en de moslims in ons bisdom.

TWEETALIGE VIERINGEN
Deze eucharistievieringen zullen steeds tweetalig zijn, namelijk Nederlands en Portugees, zodat onze eigen parochianen en de Portugezen uit Herenthout en omgeving zich hierin thuis voelen en kunnen meevieren. Deze vieringen zullen vanaf 17 juni doorgaan in onze eigen parochiekerk, maandelijks op de derde zondag om 10.30 uur.
“Het is een ideale gelegenheid voor beide geloofsgemeenschappen om elkaar beter te leren kennen en dichter naar elkaar toe te groeien”, weet men bij het parochieteam. “Daarbij is het een belangrijke troef voor de toekomst van onze parochie en het gebruik van de parochiekerk.”

Geen opmerkingen: