dinsdag 8 mei 2018

Feesttent van Clamotte Rock herrijst als feniks boven Oosterhoven

Nog drie keer slapen en het is weer zover: Clamotte Rock. Met klinkende namen als die van Jackle Bow, Gestapo Knallmuzik, Marcel Vanthilt, SONS, Monica Electronica, Wallace Vanborn, Raymond en Coely belooft de editie van 2018 een van de beste -zo niet dé beste- ooit te worden. Aan de feesttent van Clamotte Rock zal het alvast niet liggen: die herrees vorige week als een feniks boven de skyline van Oosterhoven!

De affiche van Clamotte Rock is ook dit jaar niet in één vakje te stoppen. Op de festivalweide passeert opnieuw een bonte stoet van rock, pop, punk, techno, drum-’n-bass, house, electro ... “Bands en dj’s mixen we naadloos in elkaar. Laat onze variatie u verrassen!”, klinkt het bij de organisatie.

COELY
Absolute topper dit jaar is ongetwijfeld Coely, winnares van twee MIA’s én een Ultima, de Vlaamse cultuurprijs. De Antwerpse met Congolese roots is niet voor één gat te vangen. Ze combineert onweerstaanbare soul en R&B met withete raps, rake beats met veel street cred én met een attitude om u tegen te zeggen. Het leverde al catchy singles zoals ‘Ain’t chasing pavements’, ‘My Tomorrow’ en ‘Celebrate’op en voorprogramma’s bij sterren zoals Kendrick Lamar, Kanye West en De La Soul.
Live knettert en vonkt het naar behoren. Wim Wilri schreef het een kleine maand geleden, naar aanleiding van haar twee thuismatchen in De Roma, nog in De Morgen: “De Antwerpse bewees helemaal klaar te zijn voor de grote podia. Zeventig minuten lang nam de artiest het publiek in Borgerhout mee op sleeptouw, en ze liet geen steek vallen. Coely kreeg de volgepakte zaal moeiteloos aan het zingen en dansen.”

10 JAAR HYPESQUAD
Wie er dit jaar voor de tiende keer bij loopt, is Joris Goossens, a.k.a. Hypesquad. “Tegenwoordig speelt hij op de vetste feestjes en in de heetste clubs, maar wij zagen hem eerst”, roepen ze bij Clamotte Rock in koor.
Het sympathiekste festival van de Kempen loopt dan ook als een rode draad door zijn carrière. “Eigenlijk ben ik vier jaar lang de openingsact geweest van Clamotte”, zegt Joris in het programmaboekje van Clamotte Rock. “Ik speelde er op paletten, stellingen en bierbakken. In de gietende regen en in de bakkende zon. Of die keer (2012, n.v.d.r.) dat ik opener was, maar de organisatie me vroeg om vlak na Clement Peerens onvoorbereid en goed in de olie nog vlug een setje te doen.”
Voor zijn tiende doortocht is Joris gezond nerveus en heeft hij zijn platen al weken geleden geselecteerd. “Ook omdat ik op Clamotte platen durf opleggen die ik elders zelden speel. Het festival heeft een uitzinnig publiek. Op Clamotte mag ik dus -zoals ik het zelf graag uitdruk- smerig spelen. Lekker!”
Omdat hij deze keer als laatste op het podium staat, belooft Joris de centen die hij doorgaans aan pintjes pleegt te spenderen in enkele fijne verrassingen te steken. Wij zijn benieuwd ...


Foto: Adrie de Kok


“Piep!”WAT? Clamotte Rock 2018
WAAR? Festivalterrein Trees Clamotte, Gps-adres: Oosterhoven, 2270 Herenthout
WANNEER? Op vrijdag 11 mei bent u welkom tussen 18.30 en 01.00 uur. Op zaterdag 12 mei is de weide al vanaf 13.30 uur toegankelijk. Om 1.30 uur ’s nachts bollen de beats uit.
TICKETS? Vrijdag: 25 euro (vvk: 20 euro); zaterdag: 35 euro (vvk: 25 euro); combi: 45 euro (vvk: 35 euro). Ben je jonger dan 12 jaar? Dan is de inkom gratis! Voorverkoopadressen: Papyrus (Nijlen), Aktueel (Herenthout) en ‘t Krantje (Herenthout). De fysieke voorverkoop stopt op vrijdag om 12 uur. De online-voorverkoop stopt voor vrijdag- en combi-tickets op vrijdag om 17 uur, voor zaterdag-tickets op zaterdag om 12 uur.
MEER LEZEN? Lees ook ‘Eerste namen voor Clamotte Rock 2018

Geen opmerkingen: