dinsdag 8 mei 2018

Fietsen langs Kempense volkscafés

Kempens Karakter brengt ook dit jaar weer twee fietsbrochures uit die rasechte volkscafés met elkaar verbinden via het knooppuntennetwerk. De trajecten kronkelen door negen gemeenten die binnen Kempens Karakter samenwerken rond cultureel erfgoed en toerisme. Twee verschillende brochures bundelen alle info en tonen de cafés op een handige kaart.

In de volkscafés bleef de tijd stil staan. De ene keer komt je terecht in een oase van rust en eenvoud, dan weer in een bruisende kroeg waar iedereen vrijuit zijn mening verkondigt in het gezelschap van een frisse pint. Verhalen gaan er vlot over de toog en de sfeer is er gemoedelijk. Onderweg leiden de routes via stille wegen langs Kempense blikvangers.

Bij de fietsroute hoort ook een brochure, die aan 2 euro verkrijgbaar is bij toeristische diensten van Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. In de brochure zit een stempelkaart die je in elk van de deelnemende cafés 0,5 euro korting geeft op een consumptie.

Geen opmerkingen: