maandag 11 juni 2018

En de Snor van het Jaar 2018 is ...

Herenthoutenaar Joan Clijmans is de Snor van het Jaar 2018. Niet zozeer zijn snor heeft daartoe bijgedragen, want die is eerder klein van formaat, maar zijn twee deelnames aan het VIER-programma ‘Komen Eten’ hebben de doorslag gegeven.

Snorrenclub vzw Antwerpen reikt de titel elk jaar uit aan Het Steen in Antwerpen. Iedereen die een snor heeft komt in aanmerking. En dat wordt erg serieus genomen. Alvorens Joan de titel officieel kreeg, werd de echtheid van zijn snor gecontroleerd door de voorzitter/secretaris van de club.
Nadien kreeg de kersvers Snor van het Jaar zijn eigen stropdas, een pin, hoed en de trofee overhandigd. Joan zelf bleef er erg rustig onder. Al kreeg hij het wel even warm toen hij het Snorrenlied moest zingen. “Oei, daar was ik niet op voorbereid,” verontschuldigde hij zich. Gelukkig zette de hele club gezamenlijk hun lied in.
“Joan is een hele sympathieke man en heeft toch een beetje bekendheid door zijn deelnames aan het VIER-programma Komen Eten. Zo iemand kan een breder publiek bereiken en dat is niet slecht voor de club”, aldus nog voorzitter Ronnie Vermeulen.


Johan Clijmans, de Snor van het Jaar 2018, werd op 2 juni 2018 gehuldigd in aanwezigheid van menig snorren en verslaggevers.


De voorzitter/secretaris van Snorrenclub Antwerpen controleert de echtheid van de snor van Joan Clijmans.
Ook echtgenote Ria van der Linden mocht delen in de feestvreugde.


Clijmans is de veertigste Snor van het Jaar en de tweede Snor met een Huirtuitse connectie. Café-uitbater Kid Van Thienen ging hem namelijk in 2004 vooraf. Andere notoire Snorren van het Jaar zijn o.a. beiaardier Jo Haazen (in 1979 de allereerste Snor), komiek Leo Martin (1981), de ... zeehond (1982), ereburgemeester van Antwerpen Bob Cools (1983), stripfiguur Marcel Kiekeboe (1984), zanger Bob Van Staeyen van de Antwerpse groep De Strangers (1991), acteur Ward de Ravet (1995), zanger Hugo Sigal (2001) en Julien Thijs, a.k.a. zanger Moustache (2012).

Geen opmerkingen: