zondag 9 september 2018

Hemel op aarde

Gisteren werd in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Bouwel (Grobbendonk) de tentoonstellingsreeks Hemel op aarde officieel geopend. Deze reeks rond religieus erfgoed stelt zes magnifieke monumenten uit de regio aan u voor. Op Open Monumentendag opent de parochiekerk van Bouwel haar deuren, die meer is dan slechts een gebedshuis ...

De aanwezigen werden zaterdag verwelkomd door Mien Van Olmen, schepen van Ruimtelijke Ordening in Herentals en lid van de stuurgroep IOED Land van Nete en Aa, en Thomas Ceusters, publieksmedewerker onroerend erfgoed. Daarna volgde een demonstratie van het doe-orgel door organist Jos Torfs.
De tentoonstelling vertelt niet alleen het verhaal van de kerk en het orgel, maar toont uitzonderlijk enkele historische stukken van de Bouwelse Sint-Sebastiaansgilde. Vandaag zondag 9 september, met Open Monumentendag, staat er ook een klassiek concert op het programma. Solisten Balder en Jappe Dendievel (hobo en fagot) worden begeleid door een strijkkwartet.
IOED Land van Nete en Aa is initiatiefnemer van de reeks en krijgt voor deze eerste expo hulp en ondersteuning van de gemeente Grobbendonk, Mercurius, Het Orgel in Vlaanderen, Kerkfabriek en Parochieteam O.L.V. Ten Hemel Opgenomen. Het volledige project krijgt de steun van Het Europees Jaar van het cultureel erfgoed en de Vlaamse Overheid.

INFO >>> Thomas Ceusters: 014-38 87 42 of thomas@kempenskarakter.be

Geen opmerkingen: