dinsdag 4 september 2018

Vriend of Vijand

Op vrijdag 2 november presenteert Cultuurraad naar aanleiding van het 100-jarige einde van WOI de voorstelling ‘Vriend of Vijand’. Deze pakkende muzikale voorstelling, met muziek van wijlen Bram Vermeulen uit het album ‘Oorlog aan den Oorlog’ en de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’, komt na een intense repetitieperiode en première in De Grote Post (Oostende), nu ook naar Herenthout!

Muzikanten van dienst zijn Wigbert, Serge Feys (Arno/TC Matic), Charles Nagtzaam (Frank Boeijen band) en Katarina Vermeulen (jongste dochter van Vermeulen). Oorlogsverslaggever Rudi Vranckx weeft zijn persoonlijke oorlogservaringen en unieke beelden tussen de songs door.
Bram Vermeulen was gebiologeerd door de Eerste Wereldoorlog en de uitputtingsslag rond Ieper. De loopgraven, de bunkers, het helse lawaai ... maar ook de vrede en de heropbouw inspireerden hem mateloos. In opdracht van het In Flanders Fields Museum (Ieper) nam hij in 2000 ‘Oorlog Aan Den Oorlog’ op. Door zijn fascinatie behandelde Bram Vermeulen de oorlog op een heel bijzondere manier in prachtige liedjes en composities.
De liedjes zijn doordrongen van zijn beleving en zienswijze en maken de voorstelling erg relevant voor vandaag. Oorlogsverslaggever Rudi Vranckx weeft zijn persoonlijke oorlogservaringen tussen de liedjes door. Deze pakkende muzikale voorstelling komt na een intense repetitieperiode en première in De Grote Post (Oostende), ook naar Herenthout!

“En tegen over elkaar
Twee mannen in het veld
Wie het eerste steekt die leeft
Maar allebei sowieso een held”
– Bram Vermeulen

Tickets (genummerd) >>> 5 euro // enkel bij Loket Vrije Tijd (Bouwelse Steenweg 8) // vanaf 6 september

Geen opmerkingen: