Dat La Taperia is opgenomen in de Bib Gourmand Benelux 2019 kon je hier gisteren al lezen. Even nadat het nieuws bekend raakte, regende het op de Nijlense Steenweg gelukwensen én reserveringen. De telefoon van het tapasrestaurant stond heel de namiddag roodgloeiend.
La Taperia is de enige nieuwkomer in de Antwerpse Kempen en vervoegt daarmee Au Comptoir (Gierle), Amu (Turnhout) en Signatuur (Hoogstraten), die al eerder in de gids waren opgenomen. Inmiddels is het vijf jaar geleden dat chef-kok Peter Cambré en zijn partner Ellen Geerts La Taperia openden. Dat Peter Cambré voor een exotischer concept koos, is niet toevallig. Cambré heeft immers een flink stuk van de wereld gezien.
ROCK-’N-ROLL & KOERS
“Ik ben jarenlang kok geweest in de rock-’n-roll- en wielerwereld”, vertelt Peter Cambré in Het Laatste Nieuws. “Zo ben ik kok geweest voor de crew van U2, Bon Jovi en Robbie Williams. Daarna heb ik gekookt voor wielerploegen Lotto en BMC. In die periode ging ik ook mee naar de Vuelta. Daar ben ik veel met chefs in contact gekomen. Ik was direct verkocht aan het concept van tapas.”
Barcelona werd zijn tweede thuis. Hij bezocht er ontelbare tapasbars. Het was daar, buiten de toeristische wijken, dat hij de echte tapascultuur leerde kennen, proeven, ruiken en zag bereiden. “En ik heb me er verder in verdiept. We waren destijds een van de eersten in de streek met dit concept. Aanvankelijk serveerden we enkel Spaanse tapas, maar we hebben ons concept wat bijgesteld en verbelgist, want de echte typische tapas scoorden niet zo goed bij onze klanten. We spelen ook in op de seizoenen - tijdens de zomer brachten we bijvoorbeeld mosselen in tapasvorm. Ik wil wel benadrukken dat je hier niet per se 37 euro moet uitgeven. Ook voor pakweg 25 euro kan je je buikje hier rond eten”, aldus Cambré.
VERRASSING
Peter Cambré heeft zijn tapasrestaurant niet zelf voorgedragen. “Een klant is er ooit over begonnen en hij heeft ons aangemeld omdat hij vond dat we dat verdienden. Iemand van Michelin is toen langsgekomen om de zaak te bekijken en met ons kennis te maken. Nadien zijn er inspecteurs anoniem komen eten.”
Vanaf dan was het in spanning afwachten. “We hadden het langs onze neus weg al eens gezegd aan onze medewerkers, dat we misschien in de nieuwe Bib Gourmand zouden staan, maar we waren niet zeker. Ik dacht dat we het pas later deze maand op de Horeca-Expo te weten zouden komen. Maar dit nieuws maakt mijn dag”, aldus Peter Cambré. “Het is toch wel een pluim op onze hoed, niet alleen voor mij maar ook voor mijn vriendin Ellen en heel ons team. Een restaurant runnen is hard werken. De klanten zijn veeleisender en mondiger geworden. Je mag niet verzwakken.” (Bronnen: Het Laatste Nieuws, madeinkempen.be, Radio 2)
Ellen Geerts en Peter Cambré klinken op het succes. (Foto: MPH, GVA)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten