maandag 21 januari 2019

Stef Bruyninckx matchwinnaar bij VC Herentals

Dorpsgenoot Stef Bruyninckx drukt meer en meer zijn stempel door als leider van zijn team en het bijhorende rugnummer 10 bij VC Herentals. Dit weekend ging hij samen met zijn ploegmakkers op bezoek bij De Kempen in de Eerste Provinciale van het voetbal.

Bij de rust keken de heren uit Herentals - tegen de gang van het spel in - tegen een 1-0 achterstand op. Na een dik uur wedstrijd achtte Bruyninckx zijn moment gekomen en boog in zijn eentje de achterstand om in een 1-2 voorsprong, tevens de eindstand. De twee doelpunten, binnen een tijdspanne van amper vijf minuten, van Stef stonden mooi te blinken op het scorebord!
“Ik vind dat de zege meer dan verdiend is”, glundert matchwinnaar Stef Bruyninckx vandaag in Het Nieuwsblad. “We zorgden voor het eerste gevaar en bleven voor dreiging zorgen. Scoren lukte net niet, omdat die laatste controle of die laatste pas net niet goed was.”
Tegen het spelbeeld in viel de 1-0 voor De Kempen. “Dat was een opdoffer, maar die goal bracht ons niet uit evenwicht”, gaat Bruyninckx verder. “Onder de pauze stemden we de violen gelijk. We besloten om door te gaan met onze eigen manier van voetballen. De kansen zouden wel komen. In het eerste kwartier van de tweede helft konden we onze kansen nog niet afronden, maar in enkele minuten tijd sloegen we de thuisploeg dan toch knock-out. De Kempen zorgde nog voor druk, terwijl we zelf vergaten om de match te beslissen op de tegenaanval.”

Stef Bruyninckx trok met twee doelpunten - zijn negende en tiende van het seizoen - eigenhandig de scheve situatie recht. “Maar belangrijker dan dat zijn de drie punten”, klinkt het bescheiden. (Foto: Maarten Straetemans)

DERDE PROVINCIALE C
In derde provinciale C ontving KFC Herenthout zaterdagavond Exc. Vorst. De eerste helft Achter ’t Kapelleke verliep erg gelijkopgaand. Net voor de pauze zette Kristof Smolders toch de 0-1 op het bord, maar amper een minuut later stelde El Harouat gelijk.
Vorst was meteen na de rust opnieuw succesvol, waarna Herenthout op zoek ging naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd scoorde El Harouat opnieuw. (Bron: Herenthouts Sportleven, Het Nieuwsblad)

Doelpunten: 44’ Kristof Smolders 0-1, 45’ El Harouat 1-1, 49’ Michaël Smolders 1-2, 75’ El Harouat 2-2.

Opstelling KFC: Windey, Liétar, Van Dael, Snijers, Holemans, Janssens, El Harouat, Yves Van den Bosch, Thys, Zoubeir en Niels Le Blon.

LIEFHEBBERSVERBOND
De competitie in vierde afdeling van het Liefhebbersverbond blijft ongemeen spannend. De top 4 gaf elkaar geen duimbreed toe. Valvecke, Diamantschijf, La Folie en Heidester wonnen wonnen alle vier hun wedstrijd.

Het was bij momenten Valvecke on ice, zaterdagmiddag op ’t Nief Deurp. Wie zich alvast in zijn element voelde, was spelverdeler Ward Vervloessem. Hij bleef het best overeind op het harde en gladde voetbalveld. Jammer genoeg haalde hij zaterdag opnieuw het einde van de wedstrijd niet.
Wie dat einde ook niet haalde, was sterkhouder Nick De Cat, die tien minuten voor tijd uitviel met een spierscheur. En omdat alle wissels waren opgebruikt, moest de B de wedstrijd afwerken met tien man. Gelukkig stond de 4-1 einduitslag toen al op het bord. Erger is dat Nick mogelijk vier tot zes weken out is.
De wedstrijd begint met een opgelegde kans voor Witvrouwen, maar Tars plaatst de bal aan de verkeerde kant van de paal. Even later wordt een schot van Ward vanuit de tweede lijn door de bezoekende keeper uit doel geranseld.
In minuut 15 komen de bezoekers voor de eerste keer aan het raam piepen. Thuisgoalie Mats Dillen heeft ongetwijfeld iets moois in gedachten wanneer hij zijn tegenstander op de rand van de zestien wil dribbelen. Zijn kunstje mislukt echter en de nummer 12 van Halder United heeft maar binnen te leggen. Gelukkig staat zijn vizier niet scherp en plaatst hij de bal tot wanhoop van zijn trainer naast de lege doelmond. Even later is diezelfde nummer 12 opnieuw ongelukkig bij de afwerking.
Het is voor de Valvecke het sein om een tandje bij te steken en er volgden kansen voor Aaron Dillen en Jarik Torfs. Op het half uur wordt een duidelijke penaltyfout op Tars niet gefloten, wellicht omdat hij net iets te opzichtig tegen de grond gaat. Het is echter uitstel van executie. Eerst heeft de keeper van Halder nog een geweldige save in huis op een schot van Jarik, waarna Steven in een reflex overtikt. Maar vijf minuten later is het dan toch raak. Man van de match Jarik zet voor en Tars wipt de bal over verdediger en keeper in doel: 1-0 (35’).
Net voor de koffie hebben Jarik en Aaron de 0-2 aan de voet, maar het schot van Jarik wordt door de keeper gepareerd en de ongelukkige Aaron mikt in de rebound ver over en naast. 1-0 bij de rust. Maar dat hadden er gerust meer kunnen zijn. Op voorwaarde dat de ballen erin zouden gaan zoals op training.
De tweede helft is acht minuten oud wanneer een slechte uittrap van de bezoekende keeper wordt onderschept door Jarik. De pas ingevallen Daan Ledegen kan aan de tweede paal vrij intikken: 2-0 (53’). Wedstrijd gespeeld, denk je dan. Maar dat is buiten de Valvecke zelf gerekend. Een foutieve ingooi van Sam Meylemans en defensief geklungel achterin en plots staat er uit het niets 2-1 op het scorebord. Ei zo na wordt het zelfs nog 2-2.
Even later zetten Daan en Stef Nevelsteen echter orde op zaken. Daan ontsnapt op links, zet voor en Stef tikt simpel binnen: 3-1 (70’). Twee minuten later slalomt Cat door de bezoekende verdediging en legt de 4-1 eindcijfers vast.
We noteren nog één grote kans voor Valvecke B. Steven ontbindt op links zijn duivels en loopt iedereen naar huis. Jammer genoeg plaats hij de bal voorlangs.