vrijdag 5 april 2019

FC Heidester B moet zes punten inleveren

Het 1-2 verlies vorige week tegen FC Diamantschijf krijgt voor FC Valvecke B een zure nasmaak. Het bestuur van de Liefhebbersverbond heeft immers beslist om FC Heidester B zes punten te ontnemen. De titel in vierde afdeling had dus zomaar gekund.

Wat is er gebeurd? De Wringers zijn dit seizoen nogal creatief wat betreft de opstelling van voetballers uit de A-kern in de B-ploeg. Voor het geven van forfait of het uitstellen van een wedstrijd, om op die manier spelers van de A- te kunnen opstellen in de B-ploeg, draaien ze in Hulshout de hand niet om.
Ook in het weekend van 23 maart jongstleden - Valvecke B gaf thuis FC Diamantschijf partij en Heidester B moest op verplaatsing naar La Folie, de top 4 tegen elkaar eigenlijk - gaf FC Heidester A forfait. Daar De Schijf, Valvecke en Heidester in het klassement op een zakdoek stonden, was theoretisch gezien alles nog mogelijk. De inzet was hoog: bij winst kon eigenlijk iedereen nog aanspraak maken op de titel.

ARTIKEL 19-3
Gelukkig heeft LVL, net zoals elk ander voetbalorgaan, ook een reglement. Artikel 19-3 in dat reglement handelt over speelgerechtigdheid van spelers voor meerdere wedstrijden gedurende één speelweekend. En dat artikel zegt het volgende: “a) Een speler van de A-ploeg kan slechts gekwalificeerd zijn voor meer dan één speelhelft van een wedstrijd van de B-ploeg indien zowel de A- als de B-ploeg een officiële wedstrijd spelen op dezelfde dag. Een speler behoort toe aan het elftal waar hij de meeste speelminuten gedurende de laatste zes officiële wedstrijden heeft meegespeeld.” Einde citaat.

FORFAITNEDERLAAG
Hoe wordt deze regel nu geïnterpreteerd? Aangezien de wedstrijd van Heidester A was verzet, kon er geen sprake meer zijn van wedstrijden tijdens hetzelfde speelweekend. Een speler van de A-ploeg is dan enkel speelgerechtigd voor maximum één speelhelft bij de B-ploeg. Speelt een speler van de A-ploeg een gehele match of zelfs maar één minuut in de tweede helft, heeft dit altijd een forfaitnederlaag tot gevolg voor de in gebreke gestelde ploeg.
Kapitein Stef Van Egdom (FC Valvecke B): “Eigenlijk had Heidester perfect met acht A-spelers kunnen spelen, mits ze verdeeld waren over de beide speelhelften: vier in de eerste en vier andere in de tweede helft. Maar dat wisten zij niet waarschijnlijk. Daardoor is het bestuur van LVL terug gaan kijken in de voorgaande uitzonderingen van A en B met verschillend speelweekend. Op die manier is ook de wedstrijd tegen Klungel (2 maart 2019) naar boven gekomen, waar er ook met A-spelers gespeeld werd.”

VK Klungel - FC Heidester B 5-0 i.p.v. 0-5
ZWD La Folie B - FC Heidester B 5-0 i.p.v. 0-3

FC DIAMANTSCHIJF KAMPIOEN
In de nieuwe rangschikking telt FC Diamantschijf nu 67 punten uit 25 wedstrijden en kan niet meer bijgebeend worden. FC Valvecke B volgt op acht en FC Heidester B op tien punten. Beide ploegen hebben wel één wedstrijd minder gespeeld.
Morgen staat de uitgestelde speeldag 18 (26 januari) op het programma. Valvecke trekt naar Heist-Goor en Heidester naar Heultje. De Schijf speelde zijn inhaalwedstrijd al op 9 maart en won overtuigend met 3-11. Op 27 april sluit Valvecke B de competitie af met een thuiswedstrijd tegen RS Corsica B.

1 opmerking:

Unknown zei

wa veur ziever zerre gy ant verkondigge vrind
mee uw leugens