vrijdag 23 augustus 2019

Braderij

Vanaf vanavond 18 uur tot en met dinsdag 27 augustus is onze dorpskern het decor voor de 59e verkeersvrije braderij en handelsfoor van de Herenthoutse middenstand. De plaatselijke middenstand biedt opnieuw een gevarieerd aanbod, van leuke hebbedingetjes en voeding, over mode en interieur, tot wellness en beauty.

Net omdat er in onze dorpskern niet echt grote ketens aanwezig zijn, vind je volgens de kenners in Huirtuit een aparter aanbod. “Door de kraampjes niet op elkaar te plakken, hebben passanten nog voldoende bewegingsruimte om te kunnen genieten van alles wat er te doen en te zien is”, klinkt het.
En of er heel wat te doen en te zien is: gezellige terrasjes, (kinder)animatie, liveoptredens, verschillende kermisattracties, een kindermarkt en de kraampjes van de deelnemende handelaars. Bovendien maak je in de Jodestraat kans op één van de 20 aankoopbons ter waarde van 30 euro!

CAFÉOPTREDENS
Vaste waarden tijdens de Herenthoutse braderij zijn de caféoptredens, die zowat overal worden georganiseerd. Een (beknopt) overzicht ...
Muziekkafee Titanic en vzw MinC slaan opnieuw de handen in elkaar. Op het programma staan een retro house night met Jan Vervloet op vrijdag, het Bierbom-kampioenschap op zaterdag en optredens van Herre Cambré & Friends op zondag en dinsdag én The Lonely Tunes op maandag. Je kan er ook alle dagen terecht voor een bakje heerlijke chili con carne.
Café ’t Molenhuis nodigt net als vorig jaar Lisa & The Lizards uit op zondag. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt het terras van ’t Molenhuis ingepalmd door de ondertussen traditionele cava- & cocktailbar van KFC Herenthout. Op dinsdag organiseren de Gommer en ’t Molenhuis een Hollandse avond met Jeroen NL en Jettie Pallettie.

PULLED PORK!
De braderie in Bar-Baar zonder de smerige beats en vettige schijven van Hypesquad is geen braderie. Afspraak op zaterdag. Het feestje in Bar-Baar wordt trouwens op vrijdag al op gang getrokken door de Keurschlager. En op dinsdag staat Soltano op het programma. Na zijn tweede plaats in The Voice Belgique speelde Matteo onder andere in het koninklijk circus in Brussel, het Forum in Luik en vele andere grote zalen. Een echte aanrader! Verder kan je in de Bar-Baar genieten van heerlijke gamba’s, pulled pork en lekkere huisgemaakte spaghetti bolognaise. Voor de kleine hongertjes is er curryworst met frietjes.

DIRK DE LA PANTS
De Kroon ontvangt op vrijdag Full Strength, DJ Harley op zaterdag, Ricky & Petra D zondag, Kim & Phil op maandag en Jorsi op dinsdag. Aan De Veurleste zorgen Dassie & Abriaan, DJ John en Lempi voor de nodige beats. Bart Buls maakt op maandag zijn opwachting en op dinsdag is het de beurt aan Jo en Nele Witvrouwen met Clique Acoustique. Of is het Nostalgique? Café Lux serveert op vrijdag deejay Dirk de la Pants, op zaterdag het deze zomer alomtegenwoordige Lisa & The Lizards, op zondag het duo Prettig Gestoord, op maandag Marchan Dise en op dinsdag De Schorre featuring Luc Canters. En ook GOC Ter Voncke en ’t Peerke - met o.a. Black Jack op zondag - serveren bijna dagelijks livemuziek. Muses In Motion tenslotte doet op zondag een Tour d’Huirtuit met optredens in alle braderijstraten!

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN
Tijdens deze vijfdaagse zijn van 13 tot 01 uur volgende tijdelijke verkeers- en ordemaatregelen van kracht: alle verkeer van voertuigen verboden in de straten in het centrum; plaatselijk verkeer in gedeelten van zijstraten van het parcours; en verboden stil te staan en te parkeren in de straten in het centrum. Klik hier voor de volledige en gedetailleerde maatregelen.

Geen opmerkingen: