woensdag 21 augustus 2019

Parkfeesten

Hoe lang de Parkfeesten al meegaan, vroeg Livia Van De Wouwer zich onlangs af op Facebook. Al zestien jaar, antwoordde tweede schepen Michel Van Hoof. Genoeg voor Jef Aerts om in zijn Schaokelarchief te duiken.

“De eerste editie gaat inderdaad terug naar 2004”, vlooide Jef uit. “Met William Regen als hoofdact. Nee, geen tikfout, de nattigheid viel met bakken uit de lucht. Drie jaar later was de William daar opnieuw, en de plensbuien ook. Wanneer voor het eerst een ‘tenberdebrenger’ van het Vlaamsche levenslied zijn opwachting maakte? In 2010, in de persoon van de inmiddels wijlen Paul Severs. Door de jaren heen wordt in de terugblikjes gewag gemaakt van nu eens 1.000, dan weer 1.250 en ook nog eens 1.050 bezoekers. Al is het niet meteen duidelijk welk lid van het inrichtend comité als ‘toeschouwerteller’ fungeert.”
Om te voorkomen dat u zich het hoofd breekt over de namen van de opeenvolgende hoofdacts, maakte Jef volgend lijstje. Bart Kaëll (2011), Willy Sommers (2012), Sam Gooris (2013), Belle Perez (2014), Nicole & Hugo (2015), Danny Fabry (2016), Jo Vally (2017), Laura Lynn (2018) en de Romeo’s (2019). “Volgend jaar Josken Aerts dan maar, de man die zich op een podium Salim Seghers laat noemen?”

HUIRTUITSE AFFICHE
De affiche van de vierde foodtruck-editie van de Parkfeesten was dit jaar met de namen van Lisa & The Lizards en Moules Parquées trouwens behoorlijk Huirtuits getint. Dat Jasper et ses amis niet voor een graptje verlegen zitten, bevestigde volgend bericht dat ze daags na hun optreden op Facebook gooiden. “Na onze spetterende vertoning hebben we de minder bekende groep Romeo's toegejuicht, want we vinden dat opkomende groepen een duwtje in de rug verdienen. Ook Moules Parquées is ooit klein begonnen, en toch zijn we niet naast onze schoenen beginnen lopen. Merci Hommesbois!”


De Parkfeesten werden op gang getrokken door Arne Vanhaecke, bekend van o.a. VTM Kazoom en de zangwedstrijd ‘Zo is er maar één’. Even later brak de zon door en liep het park achter de kerk mooi vol ... (Beeld: Andy Van den Bosch)


(Beeld: Loket Vrije Tijd)

Geen opmerkingen: